Narlıdere'deki Rekreasyon Alanının Yeşile Boyanması

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Bilge: '(Yaşar Kemal rekrasyon alanı) Burada istinat yok yarın bir gün sadece boyalar değil kuvvetli bir yağmurda heyelan olabilir bu topraklar da akıp gidebilir, vatandaşın hayatı tehlikede''Sayın Kılıçdaroğlu, macunla boyanan bir yerin açılışını nasıl yapacak onu merak ediyorum. Burayı açarken vatandaşın yüzüne nasıl bakacak? Vatandaşı kandırıyorlar. Kemal Bey buraya gelip boyanmış zeminleri açacak' Narlıdere Belediye Başkanı Batur: 'Nisan ayında alanın alt kısmına komple, makineyle çim tohumu attık. Hydroseeding dediğimiz, alanı birbirine yapıştıracak ve renk verecek bir çalışma yaptık'

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Bilge, Yaşar Kemal rekrasyon alanıyla ilgili, 'Burada istinat yok yarın bir gün sadece boyalar değil kuvvetli bir yağmurda heyelan olabilir bu topraklar da akıp gidebilir, vatandaşın hayatı tehlikede.' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Narlıdere Belediyesinin ortaklaşa yaptığı Yaşar Kemal'in adını verdiği rekreasyon alanının etrafındaki yamaçların yeşile boyanması tartışmalara neden oldu.

AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Bilge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin 'yeşillendirme oyunu' ile vatandaşları kandırmaya çalıştığını savundu.

Söz konusu rekreasyon alanının kasım ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılışının yapılacağına işaret eden Bilge, 'Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, macunla boyanan bir yerin açılışını nasıl yapacak onu merak ediyorum. Burayı açarken vatandaşın yüzüne nasıl bakacak? Vatandaşı kandırıyorlar. Kemal Bey buraya gelip boyanmış zeminleri açacak.' diye konuştu.

Yaşar Kemal rekreasyon alanı için aktarılan 7 milyon liranın çöpe gittiğini öne süren Aslan, 'Burada istinat yok yarın bir gün sadece boyalar değil kuvvetli bir yağmurda heyelan olabilir bu topraklar da akıp gidebilir, vatandaşın hayatı tehlikede. Burası CHP belediyeciliğinin iç yüzü, felsefesi bu.' ifadelerini kullandı.

- Burada yapılan masraflar boşuna

Rekreasyon alanının yeşile boyanmasına tepki gösteren mahalle sakinlerinden Necat Cengizmen, yapılan masrafların boşuna olduğunu söyledi.

Yapılanların bir işe yaramadığını iddia eden Cengizmen, 'Burada bir şeyler yapılıyor ama yaptıkları da bir işe yaramıyor. Ne çevre düzenlemesi var ne başka bir şey. 'Boyanın içinde çim tohumu var' yalan. Olamaz öyle bir şey, su gibi bir boya. 4-5 gün önce boyandı, dağ taş boyandı.' diye konuştu,

- 'Alana renk verecek bir çalışma yaptık'

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise tartışmalardan üzüntü duyduklarını ifade etti.

AA muhabirine, çalışma yapılan alanın 87 derecelik dik bir zemin olduğunu söyleyen Batur, şunları dile getirdi:

'Nisan ayında alt kısmına komple makineyle çim tohumu attık. Daha sonra üstteki alandaki taşların ve kayaların kaymaması için çelik konstrüksiyon geçirdik. Hydroseeding dediğimiz, alanı birbirine yapıştıracak ve renk verecek bir çalışma yaptık. Bir sene sonra o yeşillenmeyi vatandaşlarımız görecek. Yaptığımız yeşille aynı renge bürünecek. Tartışmalar yapılan esere hakaret diye kabul ediyorum. Hele Ankara'dan bazılarının karışması... Herkes kendi işine baksın. Ben 17 yıldır belediye başkanıyım, 17 yıllık bir belediye başkanının göz boyamaya, alan boyamaya ihtiyacı yoktur. Ağzı olan, bilimle alakası olmayan herkes konuşuyor.'

Kaynak: AA