Mimar Alp, Somuncu Baba Külliyesi'nde İncelemelerde Bulundu

Ahmet Hamdi Akseki Cami ve çok sayıda üniversite cami projesini hazırlayan Mimar Salim Alp, Sivas’ta yapılacak prestij bir cami projesi için Darende'deki Somuncu Baba Külliyesi'nde incelemelerde bulundu.

Somuncu Baba Külliyesi'nin detaylı fotoğraflarını çekerek yetkililerden bilgi alan Mimar Alp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sivas’ta yapılması planlanan prestij cami için faydalı bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Anadolu’nun önemli inanç merkezlerinden olan Somuncu Baba’da, gönül ustalarının eliyle taşın ve ahşabın hayat bulduğunu belirten Alp, genç mimarların mutlaka burayı ziyaret etmesi gerektiğini söyledi.

Somuncu Baba’nın manevi huzurunda bulunmanın huzur verdiğini belirten Alp, 'Akşam ve gündüz ayrı bir güzellik içerisinde insanı karşılayan yeni cami, türbeye ayrı bir ahenk vermiş. Taşından ahşabına kadar kullanılan her bir malzeme özenle seçilmiş. Gönül ustalarının ellerinden çıkmış taklit edilemez bir mimari olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.' dedi.

Hulusi Efendi Vakfı’nın geleneksel değerlere sahip çıktığını kaydeden Alp, şöyle konuştu:

'Hulusi Efendi Vakfı, okul, otel, aşevi, hastane gibi hizmetleriyle geleneksel değerlerimize sahip çıkmış olması, Darende’yi gerçekten görülmesi gereken bir yer yapmış. Temiz, düzenli ve Tohma Nehri’nin kenarından aktığı Somuncu Baba’dan ayrılmak istemiyorsunuz. Allah nasip ederse en kısa zamanda tekrar gelmek ve bu güzel beldeyi, bu güzel insanlarla zaman geçirmek istiyorum.'

Kaynak: AA