Manisa'dan Kısa Kısa

Soma'nın sorunları, ilçe protokolü tarafından masaya yatırıldı.

Soma ilçesinin sorunları ilçe protokol ve siyasi parti ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda görüşüldü.

Soma Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştirilen toplantıda görüşülen sorunlar ve talepler, kasım ayında Soma'ya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'a iletilecek.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde konuşan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın Manisa ziyareti olduğunu hatırlatarak, Soma'ya da bir ziyaret gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Ergene, 'Özellikle maden şehitlerimizin yakınları için yapılan konutların teslimi söz konusu. Bunların kura çekimi önümüzdeki cumartesi günü gerçekleştirilecek. Akabinde devlet büyüklerimizin ilçemize teşrifleriyle bu konutların anahtarları hak sahiplerine verilmiş olacak. Bu birliktelik Soma için gurur vesilesidir. Uzun zamandan beri özlenen bir manzaraydı. Soma'da yaşayan herkese de moral veren bir görüntüdür. Faaliyetlerimizi beraber yürütüyor, yolumuzu birlikte çiziyoruz. İlçemiz için taleplerimizi birlikte ortaya koyuyoruz.' diye konuştu.

Taleplerin ve isteklerin belirlenmesi için yapılan toplantıya ev sahipliği yapan Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık ise 'Dönem dönem bir araya geliyoruz. Önemli konuları konuşacağız, Soma'nın gündemini konuşacağız, tartışacağız. Soma'mızın çözüm bekleyen konuları, yapılması gereken neler varsa bunları konuşacağız.' diye konuştu.

- 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü

15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla Şehzadeler İlçesi Hacıhaliller Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte Manisa'daki çiftçi kadınlar bir araya geldi.

Etkinliğe, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk ile şube müdürleri ve kadın çiftçiler katıldı.

Çiftçi kadınlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen Öztürk, kadınların tarımsal üretimde önemli rolleri olduğunu belirterek, 'Tarımın her dalında çok önemli olan kadın, kırsal kalkınmanın da merkezindedir. Tarımsal üretimde önemli bir payı bulunan ve çocuklarının bakım ve gelişimini de üstlenen kadın çiftçilerimizin eğitimini önemsiyoruz. Bilinmelidir ki; bir kadın çiftçiyi eğitmek demek, gelecek nesilleri eğitmek demektir.' diye konuştu.

Etkinlikte, Manisa’da tarım ve hayvancılığa katkıda bulunan kadın çiftçilere çiçek takdim edildi.

- Kiraz alım merkezinde inceleme

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sancaklıbozköy Mahallesi'nde yapılacak olan Kiraz Alım Merkezi alanında incelemelerde bulundu.

Kiraz Pazarı'nın açılışını nisan ayı başında yapmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Çelik, 'Sancaklı Bozköy Mahallemizde seçim döneminde vaad ettiğimiz, Karaoğlanlı, Sancaklı Kayadibi, Sancaklı Bozköy, Sancaklı İğdecik, Sancaklı Çeşmebaşı gibi mahallerimizin bulunduğu bölgeye hitap edecek olan bir Kiraz Alım Merkezini yapacağız. Kiraz, Şehzadeler ilçemiz açısından son derece önemli bir ürün. Kuzey yarım kürede ilk kirazı biz üretiyoruz ve ürettiğimiz kirazımızı ihraç ediyoruz. Bununla ilgili bölgemizdeki bütün alım merkezlerini gezerek üreticilerimizle en iyi projeyi hazırladık. İhalesini gerçekleştirip yer teslimini de yaptık. Yüklenici firma hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı. Bir yandan bu alanda yer hazırlığı yapılırken, diğer taraftan da çelik konstrüksiyon ile yapılacak olan alım merkezinin imalat çalışmaları da başlamış durumda.' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın önümüzdeki günlerde Manisa ziyaretinin söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Çelik, 'Bu güzel Pazar yerimizin temel atmasını Sayın Başbakanımızın gerçekleştirmesini arzu ediyoruz.' diye konuştu.

- SineManisa’yla çocuklar sinemayla buluştu

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen sineManisa - sinema günleri etkinliği çocukların büyük ilgisiyle Köprübaşı ve Demirci ilçelerinden başlayarak tüm ilçeleri dolaşmaya devam ediyor.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinlik sayesinde Manisa’nın 17 ilçesindeki uzak mahallerde yaşayan öğrencilerin sinemayla buluştuğunu belirten Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, şu ana kadar 10 ilçede 40'ı aşkın gösterim gerçekleştirilen etkinlikte 10 bini aşkın çocuğun sinemayla buluştuğunu söyledi.

Bu rakamın projenin sonunda 20 bin öğrenciye ulaşmasının hedeflendiğini kaydeden Sudak, ilk defa sinema konseptinde film seyreden çocukların şaşkınlıkları, sevinç ve meraklarının ise görülmeye değer olduğunu sözlerine ekledi.

- Zabıta ekipleri 42 fırında denetim yaptı

Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçe genelinde faaliyet gösteren 42 fırında gramaj, iş yeri ruhsatı ve temizlik konularında denetim yaptı.

Denetimlerde karşılaşılan olumsuzluklara karşı iş yeri sahiplerinin uyarıldığını ifade eden zabıta müdürü Bülent Gökmen, 'Halkımızın en temel ihtiyacı olan ekmeklerin sağlıklı ortamlarda üretilmesi adına 42 fırında geniş kapsamlı bir denetim gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız içerisinde 2 esnafımıza iş yeri temizliği konusunda sözlü uyarıda bulunduk. Amacımız esnafımızı korurken, halkımızın aldığı hizmet kalitesinde olumsuzluk yaşanmasını önlemektir.' dedi.

- Şehzadeler’de meslek edindirme kursları

Şehzadeler Belediyesi ve Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından meslek edindirme kursları çerçevesinde düzenlenen boyacılık kursuna katılan 15 kursiyer düzenlenen törenle kurs bitirme sertifikalarını aldı.

Meslek edindirme kursuna katılan 15 kursiyere yeni bir iş kapısının açıldığını ifade eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, 'İnşallah bu kurslarda almış oldukları eğitim sayesinde bir iş yapacaklar ve bu iş sayesinde kazançlarını sağlayacaklar' diyerek emeği geçenlere teşekkür ettiğini söyledi.

Şehzadeler Belediyesinin büyük desteklerini gördüklerini ifade eden Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, 'Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz iş birliğiyle Sayın Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’in destekleriyle de açmış olduğumuz meslek edindirme kurslarında, yaz aylarından beri devam eden kurslarımızı tamamlamış durumdayız' dedi.

Vatandaşların meslek edindirme kurslarından faydalanması için desteğe devam edeceklerini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 'Şehzadeler ilçesinde yaşayan her yaştan vatandaşımızın en iyi şekilde eğitim almaları, her dalda meslek sahibi olabilmeleri açısından müşterek birçok kurs düzenliyoruz. İnşallah bundan sonra da her kesimin yaygın eğitim ve öğretime ulaşmasını sağlamak için elimizden geldiğince çaba ve gayret sarf edeceğiz' dedi.

- Soma ve Turgutlu'da aşure hayrı

Manisa’nın Soma ilçesinde, Muharrem ayının gelmesi ile Nihat Danışment Mahallesi sakinleri tarafından yaklaşık 2 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Mahalle sakinlerinin her geçen yıl katkılarının daha da arttığına dikkati çeken mahalle muhtarı Kemal Karabacakoğlulları, 'Aşure hayrımızın bu yıl ikincisini yapıyoruz. Allah daha çok uzun yıllar yapmayı nasip eder inşallah.' diye konuştu.

Dualar ile açılan kazanlardaki aşure, vatandaşlara dağıtıldı.

Turgutlu ilçesinde ise 15 Temmuz Demokrasi Derneği tarafından eski belediye binası önünde aşure hayrı gerçekleştirildi.

15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında şehit olanlar adına düzenlenen aşure hayrında konuşan dernek başkanı Zekeriya Kaya, 'Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle sıkıntılı ve kötü günler göstermesin. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize acil şifalar diliyorum.' şeklinde konuştu.

Aşure hayrında şehit düşenler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar eşliğinde aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA