Malatya'dan Kısa Kısa

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi ilçesine bağlı Aşağı Karagöz Mahallesi'nin yolunda asfaltlama çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3,3 kilometrelik kısmı birinci kat sathi asfaltla kaplayan Büyükşehir Belediyesi, güzergahı daha güvenli hale getirmek için yol genişletme ve perde duvar örme işlerini ise geçen yıl tamamlamıştı.

Büyükşehir Belediyesi, bölgede ayrıca Üçkaya, Zendin, Yukarı Karagöz ve Aşağı Karagöz mahallerinin ulaşımını sağlayan 8,5 kilometrelik grup yolunun büyük bölümünü geçen yıl 4 metre genişlikten 8 metre genişliğe çıkarmıştı.

Kalan 1,8 kilometrelik bölümde ise çalışmalarını bu yıl büyük oranda tamamladı. 1,8 kilometrelik bölümde sürdürülen çalışmalar kapsamında yol genişliği 4 metreden 10 metreye çıkarıldı.

Keskin virajların ortadan kaldırıldığı, engebeli arazilerin de düzeltildiği yol güzergahında kış aylarında ulaşımda büyük zorluklar yaşayan bölge halkı, yapılan hizmetlerle ferah bir nefes aldı.

Yapılan hizmetleri değerlendiren Karagöz Mahalle Muhtarı Kadir Gür, mahallenin ulaşım sorununun ortadan kalkması için Büyükşehir Belediyesinin 2 yıldır çalışmalar yaptığını ve artık sorunun çözümünde sona yaklaştıklarını kaydetti.

- Başkan Çakır, köy garajında incelemelerde bulundu

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapımı devam eden yeni ilçe ve köy garajında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Malatya'nın önemli sorunlarından birinin ilçe ve köylerden gelen toplu taşıma araçları olduğunu belirten Başkanı Çakır, 'Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe terminali olarak kullanılan ancak sanayi kavşağında ciddi trafik sıkışıklığına neden olan eski otogarı, bulunduğu alandan yapımı devam eden yeni ilçe ve köy garajına taşıyarak merkezdeki trafik sıkışıklığını hafifletmeyi amaçlıyoruz. Yapımına devam edilen ilçe ve köy garajı sanayi bölgemizde kuşak yolu bağlantısına yakın bir alanda yapılmaktadır. Yapımı belli bir aşamaya getirildi. Malatya'mıza ilçelerden ve köylerden gelen yolcularımız yeni garajın merkeze de yakın olmasından dolayı herhangi bir sıkıntı yaşamayacaklar. Yeni garajımız bu bölgemizin de gelişmesine katkı sunacaktır.' ifadelerini kullandı.

- Öğrenciler hayvan barınağını ziyaret etti

Malatya'da öğrenciler, hayvan barınağını ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sokak hayvanlarına karşı her zaman itinalı davranan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Geçici Hayvan Bakımevi ve Kısırlaştırma Merkezinde, sokak hayvanlarını koruma altına alarak, bakımlarını ve tedavilerini yapmaya devam ediyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Veteriner Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan hayvan barınağında, sokak hayvanlarının hem bakımı yapılıyor hem de rehabilite ediliyor.

Barınakları hayvan sevenlerin yanı sıra zaman zaman öğrenciler de ziyaret ediyor.

Bahçeşehir Koleji öğrencileri, hayvan barınağını ziyaret etti. Ziyarette, öğrencilerin yanlarında getirdikleri kuru ve yaş mamaları ise hayvanlara verdi.

- Kent Konseyi Gençlik Meclisi çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'nın Sanat Adası Sanat Sokağı'nda yer alan Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, yeni binasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kent Konseyinden yapılan yazılı açıklamaya göre, özellikle lise ve üniversite gençliğine hitap eden gençlik meclisi yeni binasında yer alan kitap okuma, ders çalışma ve birçok spor aletinin bulunduğu spor salonu gibi alanlara sahip olması sebebiyle gençler için adeta cazibe merkezi haline geldi.

Gençlik Meclisi, Malatya'ya gelen üniversite öğrencileri için kahvaltı programı düzenlendi.

Kahvaltı programına, Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş, Gençlik Meclisi yürütme kurulu üyeleri ile gönüllüler katıldı.

Kaynak: AA