Lübnan'da DEAŞ Operasyonu

Lübnan ordusu, geçen ay yakalanan bir kişinin ülkede terör eylemleri planlamak ve terör örgütü kurmak gibi suçları itiraf ettiğini açıkladı.

Lübnan güvenlik birimleri tarafından geçen ay Filistinli mülteci kampı Ayn el-Helva'ya düzenlenen operasyonda yakalanan İmad Yasin'in ülkede terör eylemleri planlamak ve terör örgütü kurmak gibi suçları itiraf ettiği bildirildi.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, güvenlik birimlerinin eylül ayında Ayn el-Helva kampına düzenlediği operasyonda ele geçirilen ve kampın DEAŞ emiri olduğu iddia edilen Yasin'in, kamptaki beş bombalı saldırıyı yönettiğini, terör örgütü kurarak askeri ve turistik yerlere saldırı planladığını ve siyasilere suikast hazırlığında olduğunu itiraf ettiği belirtildi.

Yasin'in sorguda, saldırı hazırlığında olduğu yerleri ayrıntılı olarak söylediği ve 8 kişinin öldürülmesi olayına karıştığını itiraf ettiği kaydedilen açıklamada, zanlının mahkemeye sevk edildiği bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan, yerel basında ve sosyal medyada ise Yasin'in Lübnan güvenlik birimleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanma anıyla ilgili görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde kampın bir sokağında yürüyen Yasin'in maskeli ve silahlı kişilerce yakalanarak kamptan çıkarıldığı görülüyor.

Kampın DEAŞ emiri olduğu ileri sürülen İmad Yasin, ülkenin güneyindeki Filistinli mülteci kampı Ayn el-Helva'ya 22 Eylül'de Lübnan güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanmıştı.
Kaynak: AA