Kağızman Eğitimde Eksiksiz Bir Yıl Geçirecek

Kağızman, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında altyapı, ders araç gereci, öğretmen ve yardımcı personel bakımından oldukça iyi bir düzeye ulaştığı belirtildi.

Kağızman Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar, yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için tüm hazırlıkların tamamlandığını ve okulların sorunsuz bir şekilde 19 Eylül Pazartesi günü açıldığını söyledi.

İlçede bu yıl eğitim öğretim yılında öğretmen sayısının geçen yıla oranla biraz daha güçlendiğini kaydeden Bayşar, 'Öğretmen açığımız yok denilecek kadar bir seviyeye ulaşırken okul öncesi 60, sınıf öğretmeni, branş öğretmeni sayısı 166, ücretli 28 öğretmenle toplam öğretmen sayımız 607 oldu. 67 idareci ve diğer personellerle birlikte 674 çalışanımız oldu.' dedi.

Kağızman'da devlet okullarında 11 bin 706 öğrencinin öğrenim görmeye devam ettiğini dile getiren Bayşar, ilçede 3 bağımsız anaokulu, 34 ilkokul, 29 ortaokul, 1 imam hatip ortaokulu ve 4 lise ve dengi okul bulunduğunu söyledi.

İlçede sınav sonuçlarının başarı oranlarındaki artışı da ortaya koyduğunu ve her geçen yıl başarı grafiğinin biraz daha üst seviyelere çıktığını dile getiren Bayşar şunları kaydetti:

'Her yıl eğitim ve başarı grafiğini yükseltmeyi hedefleyen ilçemiz, bir önceki yıl TEOG ve LYS yerleştirme sonuçlarıyla da yüzleri güldürdü. Her iki sınavda da birçok öğrencimiz Türkiye derecesi yaparak ülkemizin güzide okullarına yerleşmişlerdir. TEOG'da da başarılı bir yıl geçiren ilçemiz öğrencileri, çevre ilçe, il ortalamalarının üstünde bir başarıya imza atmışlardır. Ortaokul ve liselere yönelik yetiştirme ve destekleme kursları hazırlıkları tamamlandı. Bu bağlamda lise ve ortaokulumuzda yetiştirme ve destekleme kursu açılırken, mezun öğrencilerimiz içinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda LGS ve LYS’ye yönelik kurslar açılmıştır.'

Kaynak: AA