İzmir Otoshow Başladı

Otomobil tutkunları 6 gün boyunca İzmir’de buluşacak. TÜYAP tarafından bu yıl ilk kez "Fuar İzmir"de düzenlenen “İzmir Otoshow, Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı” açıldı. Otomotiv ve fuarcılık sektörünün temsilcileri, Fuar İzmir’in ülkenin en önemli yatırımlarından biri olduğuna dikkat çekerek geleceğe yönelik umut dolu mesajlar verdi.

İzmir Otoshow Başladı
Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor. TÜYAP tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası ve Otomotiv Distribütörleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “İzmir Otoshow, Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet ve Aksesuarları Fuarı” ziyaretçilerini bekliyor.

Hem İzmir, hem Türkiye kazanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, OTOSHOW gibi önemli bir fuarın kentin yeni fuar alanında yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları kaydetti:

“İzmir’in tarihinde gelişmesine sebep olan ve İzmir’i İzmir yapan liman kenti olmasıydı. Cumhuriyet’le birlikte liman kenti hüviyetine fuar kenti olma özelliğini kattı. Şimdi ihtisas fuarlarımız da var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, İzmir için önemli adımlar atarak ihtiyacımız olan alanı bize kazandırdı.”

Fuarın hem bölgeye hem de ülke geneline hitap edeceğine inandığını vurgulayan Aydoğan, “Bu fuarın ileriye dönük, İzmir’e fayda sağlayacağına ve İzmir’in yerli otomobil üretimine öncülük yapacağına inanıyorum” dedi.

Ülkenin en önemli yatırımı

TÜYAP Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Ersözlü, İZFAŞ’la yapılan işbirliği çerçevesinde yeni bir fuarla İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne hizmet vereceklerini belirterek “Bu fuar merkezi, ülkemizin en önemli yatırımı. Burayı İzmir’e ve fuarcılık sektörüne kazandırdıkları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ersözlü, OTOSHOW’un otomobil tutkunlarına keyifli anlar yaşatacağını vurgulayarak, şehrin ekonomik dinamiklerine katkı sağlayacak yeni fuarlar kazandırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Sekreteri Hayri Erci ise “Bugün yepyeni bir yerde, muhteşem tesiste fuarımızı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Düzenli olarak TÜYAP ile ortaklaşa bu fuara devam edeceğiz” dedi.

Otomobil tutkunları Fuar İzmir’e

Birçok üreticinin katıldığı İzmir Otoshow’da yeni otomobil modellerinin yanı sıra aksesuar stantları da oldukça ilgi çekiyor. Özellikle modifiye tutkunları için ayrılan bölüm ilgi odağı oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gaziemir’deki kurduğu Fuar İzmir’de düzenlenen İzmir Otoshow fuarını hafta içi kadın, çocuk ve öğrenciler ücretsiz olarak ziyaret edebiliyor. Ziyaretçiler, “610 Fuar İzmir - Semt Garajı”, “650 Fuar İzmir- Fahrettin Altay”, “92 Fuar İzmir-Üçyol Metro” otobüs hatlarına ek olarak Alsancak Gar ve Konak Pier’den kalkan ücretsiz servisleri de kullanarak Fuar İzmir’e ulaşma imkanına sahip. İzmir Otoshow, 11.00- 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
Kaynak: İHA