İnegöl'de '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'

İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından darbe girişimi ve sonrası yaşanan olayları anlatan '15 Temmuz Fotoğraf Sergisi' açıldı.

Turgutalp Anadolu Lisesi Müdürü Avni Okumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmen ve öğrencilerin istekleri doğrultusunda fotoğraf sergisini açtıklarını söyledi.

Yaşanan olayların fotoğraf sergisi ile öğrencilere aktarmak istendiğine değinen Okumuş, şöyle konuştu:

'Zaman dilimi olarak bu tarihte neler olmuş? Bu ülkedeki millet olma bilincinin ülkemiz insanıyla nasıl bütünleştiğini, her kökenden bütün insanlarımızın, dini inanç farklı olsa bile, kökeni farklı olsa bile, Laz'ı, Çerkez'i, Türk'ü, Kürdü, Gürcüsü hep birlikte ülkesi için nasıl canını feda edebilecek millet olma bilincinde olduğunun en güzel göstergesi olarak, en yakın tarihinin 15 Temmuz göstergesi olduğunun bilincini, duygusunu çocuklarımıza aşılamak için böyle bir sergi düşündük. Gerçektende öğrencilerimizin istekleri ve öğretmen arkadaşlarımızın kontrolünde çok güzel bir sergi oluştu.'

Öğrencilerden Fikri Eren Sütçü ise sergiyi hazırlarken yoğun duygular yaşadıklarını dile getirerek, 'Tabi ki bunları yaparken her bir fotoğraf bizleri o günlere geri götürdü. Her bir fotoğrafta kendimizi görmeye çalıştık. Çünkü fotoğrafın içinde bizde olabilirdik.' şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Nizamettin Korkmaz da fotoğrafların kendilerinin zaferlerini temsil ettiğini belirtti.

Okul koridorunda açılan fotoğraf sergisi ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kaynak: AA