Ilıcalı'dan Bayburt'ta Siyaset Dersi

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, "Siyaset Akademisi" dersleri kapsamında Bayburt’ta öğrencilerle bir araya geldi. Ilıcalı’nın, yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptığı dersi katılımcılar büyük bir ilgiyle dinledi.

Ilıcalı'dan Bayburt'ta Siyaset Dersi
Ak parti tarafından 2007 yılında projelendirilen ve 2008 yılı itibarıyla faaliyete geçirilen Siyaset Akademisi dersleri, Türkiye genelinde alanında uzman kişilerin verdiği eğitimlerle sürdürülüyor. AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’da "Siyaset Akademisi" eğitim programı kapsamında Bayburt’ta "Yerel Yönetimlerin Kalkınmadaki Rolü" konusunu işledi. Bayburt Ak Parti İl binasında gerçekleştirilen eğitim programında, Ilıcalı’nın yerel yönetimlerle ilgili yaptığı derse katılımcılar büyük bir ilgi gösterdi. Halka hizmet için yerel yönetimleri önemsediğini belirten Milletvekili Ilıcalı "Yerel yönetimlerde yöneticilere büyük görevler düşüyor. Teşvik paketiyle beraber yöneticilerin görevleri daha da artıyor." dedi.

"Bizler Milletimizin Hizmetkarıyız"

Siyaset yapmayı halka hizmet olarak değerlendiren Prof. Dr. Ilıcalı "Aranızda siyesetçi olanlar, siyaset yapmak isteyenler vardır. Allah hepimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Siyaset insanlara faydalı olmak, sorunları çözmek için yapılmalıdır. Eğer hakkıyla yaparsanız bundan daha güzel birşey yok. Bizler milletimize hizmetkar olmak için bu görevlere geldik. ’İnsana hizmet et ki devlet yücelsin’ anlayışıyla yol almamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Yerel Yönetimlerde İdeoloji Olmaz"

Yerel yönetimlerin halka hizmet konusunda verimli olmaları gerektiğinin altını çizen Ilıcalı, "Belediyelerde, yerel yönetimlerde ideoloji olmaz, tamamen hizmet anlayışı olur. Güneydoğudaki birçok belediyede ideolojik belediyecilik anlayışını görmekteyiz. Yolun altına bombayı yerleştirip güvenlik güçlerimizi şehit ediyorlar. Sonra o belediyelere kayyum atadığımız zaman da karşı çıkıyorlar. Böyle bir belediyeceilik anlayışı olamaz. Belediyeler hizmet anlayışına kilitlenmelidirler." diye belirtti.

Dersin ardından Bayburt Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kaymak, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’ya Bayburt’un simgesi olan eserlerin minyatürünü hediye etti.
Kaynak: İHA