Hizbullah'ın Suriye'deki Kayıpları

Suriye'de savaşırken öldürülen Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Hamadi'nin cenazesi Lübnan'da toprağa verildi.

Suriye'deki iç savaşta rejim güçleri yanında savaşırken öldürülen Hizbullah'ın önde gelen komutanlarından 45 yaşındaki Hatem Hamadi'nin cenazesi Lübnan'da toprağa verildi.

Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Hamadi'nin cenazesi için, başkent Beyrut'un dışında Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiye'de tören düzenlendi.

Hamadi'nin Hizbullah bayrağına sarılı tabutu, çok sayıda kişinin katıldığı merasimle örgütün üyeleri için ayrılan mezarlığa getirildi. Merasime katılanların, Hizbullah ve İran bayraklarının yanı sıra Hamadi'nin resimlerini taşıdıkları görüldü.

Hamadi'nin cenazesi, örgütün Suriye'de son dönemde kaybettiği militanlarının yanına defnedildi.

Hizbullah'tan iki gün önce Hamadi için yapılan açıklamada, 'Suriye'de cihat görevini yaparken şehit oldu.' ifadesine yer verilmişti. Açıklamada, Hamadi'nin evli ve iki çocuk babası olduğu ifade edilmişti. Sosyal medyada yer alan bilgilerde ise Hamadi'nin Halep civarında muhalifler tarafından öldürüldüğü bilgisi paylaşılmıştı.

Öte yandan, Hizbullah, Suriye'deki iç savaşa rejim saflarında müdahil olmasından bugüne kayıplarının sayısına ilişkin bilgi paylaşmıyor.

Ancak Hizbullah'ın kurucu kadroları, üst düzey komutanlar ve sembolik isimlerinin Suriye'den gelen ölüm haberleri örgütün kayıplarına ilişkin tabloyu ortaya koyarken, uzmanlar, Hizbullah'ın binden fazla üyesini Suriye'de yüzbinlerce insanın ölümünden sorumlu Beşşar Esed yönetiminin yanında savaşırken kaybettiğini ifade ediyor.

Son olarak, Hizbullah'ın silahlı kanadının liderliğini yapan Mustafa Bedreddin, mayıs ayında başkent Şam'daki bir patlamada yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA