Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Kızılaslan Açıklaması

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Orhan Kızılaslan, DAEŞ tehdidi karşısında Vali Ali Yerlikaya’nın yaşanabilecek olası bir facianın önüne geçtiğini söyledi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Kızılaslan Açıklaması
Gaziantep’in DAEŞ’ten gelebilecek büyük bir tehlikeyi atlattığını belirten Kızılaslan, Vali Ali Yerlikaya’nın başarılı çalışmaları neticesinde facianın eşiğinden dönüldüğünü kaydetti.

Kızılaslan, “DAEŞ’e yapılan başarılı operasyonlar sayesinde Gaziantep, büyük bir tehlike atlattı. Gaziantep halkı, Vali Ali Yerlikaya’ya çok şey borçlu” dedi.

“Bu propaganda bilinçli yapıldı”

Vali Yerlikaya ile ilgili çarpıtma haberlere de değinen Kızılaslan, Vali Yerlikaya’nın terör örgütlerine karşı sergilediği cesur duruşun dikkat çektiğini belirterek, “Valimiz, Gaziantep için büyük bir değer. Gaziantep’in üzerinde kurgulanan ‘güvensiz’ algısını ve terör örgütlerinin burada oluşturmaya çalıştığı etkinliği kırmak için, ciddi bir misyon üslendi. Bu durumundan rahatsız olan bazı kesimler, itibarsızlaştırma yoluna gitti. Böyle çirkin bir karalamaya başvurdu. Bu propaganda bilinçli yapıldı. Gaziantep halkına düşen vazife, Valisine sonuna kadar sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA