Gölde Denetim Yapan Jandarma Ekiplerine Drone Desteği

Beyşehir Gölü'nde elektroşok yöntemiyle balık avlayan kişinin kullandığı tekne, Beyşehir Belediyesi tarafından verilen drone kamera desteği ile bulundu. Tekneyi kullanan avcı hakkında 4 bin 480 liralık idari para cezası uygulandı.

Beyşehir Gölü'nde rutin denetim görevini yürüten Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, suya elektrik akımı verilerek yapıldığı için yasak olan elektroşok yöntemiyle avlandığından şüphelendikleri bir balıkçı teknesini takibe aldı.

Tekne, kısa sürede sazlıklar arasına girerek gözden kayboldu. Botla sazlık alana giremeyen ekipler, Beyşehir Belediyesinden drone kamera desteği talebinde bulundu.

Kısa sürede göl kıyısına gelen Beyşehir Belediyesi ekipleri, uçurulan drone kamera ile sazlıklar üzerinden görüntü alarak bölgede geniş alanda tarama gerçekleştirdi.

Bu sırada su ürünleri kontrol ekipleri de uzun çizmelerle, suları çekilen kıyı kesimde yaya olarak arama çalışması yaptı. Ekipler, bir süre sonra sazlıklarla kaplı bölgede plakası silinen bir balıkçı teknesi ile karşılaştı. Yapılan aramada teknede elektroşokla avcılıkta kullanılan 2 akü, akü bağlantı kabloları ile avlanan balıkları tekneye aktarmada kullanılan bir kepçe ile içinde avda kullanımı yasak olan ağ göz aralığı küçük 500 metre misina ağ ele geçirildi.

Limana çekilen teknenin motor seri numarasını alan jandarma ekipleri, teknenin sahibine ulaşmayı başardı. Kendisinin ava çıkmadığını ve olayla ilgisi olmadığını ileri süren tekne sahibi, emanet olarak verdiği yakınının ismini jandarmaya verince İ.G. hakkında gölde yasak olan elektroşokla avcılık yapmaktan yasal işlem yapıldı.

Jandarma ekipleri, İ.G'ye 2 bin 240 lira ceza kesti, avlanılan sahanın milli park olmasından dolayı ceza miktarı iki kat artırılarak 4 bin 480 lira olarak uygulandı.

Kaynak: AA