Esenler'de, 'İslam Bilimleri Sempozyumu'

Türkiye genelindeki temel İslam lisansüstü öğrencileri, Esenler’de düzenlenen "Temel İslam Bilimleri" sempozyumunda buluştu.

Esenler'de, 'İslam Bilimleri Sempozyumu'
Esenler Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen Temel İslam Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu, Türkiye genelindeki temel İslam lisansüstü öğrencilerini Esenler’de bir araya getirdi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonuyla, Esenler büyük bir sempozyuma daha ev sahipliği yaptı. Esenler Belediyesi ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği Temel İslam Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Türkiye genelindeki temel İslam lisansüstü öğrencilerinin bir araya geldiği sempozyumda, tefsir, İslam hukuku, tasavvuf, hadis, kelam, İslam mezhepleri tarihi, Arap dili ve belagatı, Kur’an-ı Kerim okuma ve kıraat ilmi olmak üzere 8 ana başlık ele alındı. Sempozyumda 25 akademisyen, hadis ilmi açısından bazı rivayetlerin incelenmesinden İslam hukukundaki karşılaştırmalara, mezhepler tarihindeki tartışmalardan tarihsel tefsir çalışmalarına kadar birçok konuyu ele aldı.
Kaynak: İHA