Engelli Öğrenciler İlk Kez Sinemaya Gitti

Muş Özel Özgür Adımlar Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerini sosyal faaliyetler kapsamında sinemaya götürdü.

Muş'ta faaliyet gösteren Özel Özgür Adımlar Rehabilitasyon Merkezi, öğrencilerini sosyal faaliyetler kapsamında sinema ile tanıştırdı.

Öğretmen Seher Çatar, yaptığı açıklamada, bu faaliyetin öğrenciler üzerinde olumlu etki bıraktığını söyledi.

Down sendromlu, otistik, ağır, hafif ve orta derece zihinsel engellilerden oluşan engellilerin sosyal faaliyetlerle yönlendirildiğini ve bu tür etkinliklerin olumlu sonuçlar verdiğini ifade eden Çatar, 'Öğrencilerimizin birçoğu köyden geldiği için bu ortamlarla çok fazla karşı karşıya kalmıyor. Onlara daha farklı ortamlar ve uyarıcılar gösterebilmek, çocukların ufkunu geliştirebilmek için bu tarz etkinlikler yapıyoruz. Şartlar müsaade ettiğince sinema, piknik veya gezi gibi ufak etkinliklerimiz oluyor. Hem öğrencilerimizin okula ilgisi artıyor hem de eğlenmiş oluyorlar. Onlar eğlendikçe biz de eğleniyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kız çocuğuyla organize edilen etkinliğe katılan Şehnaz Korkmaz, kızı Ceylin ile sinemaya gelerek film izlediğini belirtti.

Korkmaz, 'Kızım 6 yaşında ilk kez animasyon izledi. Biraz korktu animasyondan ama öğrendi, gördü ve onun için de iyi oldu. Ejderhayı öğrendi, gördü ve hoşuna da gitti. Bu etkinliği düzenleyen okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum.' dedi.
Kaynak: AA