Dereler Artık Daha Güvenli

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Selendi ilçesinde bulunan Kent Meydanı yanındaki ıslahlı derede menfez yenileme ve taş duvarları yükseltme çalışmalarına başladı.

Dereler Artık Daha Güvenli
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde yağışlı havalarda derelerde oluşabilecek taşkınları önlemek için çalışmalarına devam ediyor. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı il genelinde sürdürdüğü ıslah, temizlik ve korkuluk çalışmalarıyla derelerdeki kötü görüntü ve tehlikelerin önüne geçiyor. Bu kapsamda, yapılan çalışmaları yerinde incelemek için MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak ilçeyi ziyaret etti.Ziyarette Başaran ve Kaynak’a, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü İbrahim Kara ve MASKİ Sorumlusu Uğur Akıncı eşlik etti.

Selendi Belediyesi’ne ziyaret

Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Daire Başkanı Ahmet Ulvi Kaynak, Selendi Kent Meydanı projesi başlamadan önce yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ı ziyaret ettiler. Başaran, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün “Hizmetler Manisa’nın en doğusundan başlayacak” sözünü hatırlatarak, başlattıkları çalışmayı hızla tamamlayarak olası taşkınların önüne geçileceğini belirtti.

Derenin duvarları yükseltiliyor

MASKİ Genel Müdürlüğü Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan projeler doğrultusunda Selendi Kent Meydanı hizasında bulunan ıslahlı derenin kesiti ile yetersiz gelen menfezlerin kesitleri arttırılarak yepyeni bir görünüme kavuşturulacak. Bu bağlamda, derenin taş duvarları da MASKİ ekiplerince 1 metre yükseltilerek güvenlik önlemleri artırılmış olacak.

Derede tersip bendi yapılıyor

MASKİ Genel Müdürlüğü Selendi Kent Meydanı yakınında bulunan derenin memba kısmında tersip bendi yapımı ile dereden gelen suyun kontrolünü sağlayacak. Bu sayede yağışlı havalarda suyun debisi yavaşlatılmış olacak. Kentpark girişinde bulunan mevcut büz de kaldırılarak, yerine su alma yapısı yapılacak ve taşkın sularının Selendi çayına sağlıklı bir şekilde ulaşması sağlanacak.
Kaynak: İHA