Bingöl'de Çiftçiye Mazot Desteği

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan, çiftçiye verilecek mazot desteğiyle birlikte ekilmeyen tarım arazilerinin de ekilmeye başlanacağını bildirdi.

Ziraat Odası Başkanı Karaarslan, yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in, çiftçinin arazide ekim çerçevesinde kullandığı mazotun yüzde 50'sini kendilerinin karşılayacağını açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bingöl'deki arazilerin yüzde 80'inin tarım arazisi olduğunu anımsatan Karaarslan, Ziraat Odasına kayıtlı 12 bin 810 çiftçinin bulunduğunu ve 10 bin 500 çiftçinin de aktif olarak çiftçiliğe devam ettiğini ifade etti.

Hükümetin çiftçiye mazot desteği vermesiyle ekilmeyen tarım arazilerinin de ekilmeye başlanacağını kaydeden Karaarslan, şunları söyledi:

'Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’in çiftçiye yönelik verilecek mazot desteğini son derece olumlu karşıladık. Bu kararla birlikte çiftçilerimiz daha da rahat edecek ve tarım arazilerini de kolayca ekecek. Mazot fiyatlarının yüksek olması, çiftçilerin maddi olarak sıkıntı yaşaması nedeniyle yıllardır ekilmeyen tarım arazilerimiz var. Bingöl’de tarımsal faaliyet olarak başlıca buğday, arpa, mısır, fasulye, pirinç, karpuz, tütün yer almaktadır. Hükümetin çiftçilere vereceği desteklerle inşallah tarımda çok olumlu sonuçlar alacağımızı umut ediyorum.'

Hükümetin hayvancılığa verdiği destekler ve doğru uygulamalar sayesinde Bingöl’de hayvancılığa ciddi bir rağbet olduğunu sözlerine ekleyen Karaarslan, ilde ilk defa AB projeleri kapsamında 2015 yılında 9 büyük çaplı kanatlı hayvan işletmesi kurulduğunu vurguladı.

Kaynak: AA