Batman Spor Akademisi'nde Okuma Saati Uygulaması Başlatıldı

Batman Spor Akademisi okuma kültürünün toplumda yerleşmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla kitap okuma saati uygulamasını hayata geçirdi.

Batman Spor Akademisi'nde Okuma Saati Uygulaması Başlatıldı
Türkiye Wushu Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu üyesi ve Wushu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Genel Koordinatörü Abdulaziz Velioğlu, spor antrenmanı sonrası okuma saati uygulamasını hayata geçirerek ülkeye okuma kültürünün oluşmasına katkı sunmak ve okumanın yeri ve zamanının olduğuna dikkat çekmek için böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.

Velioğlu, “Uluslararası şampiyonalara katıldığımız ülkelerde okuma kültürünün bizden daha ilerde olduğunu hep fark ediyorduk. Bu anlamda ülkemizde de okuma kültürünün oluşması için Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı zaman zaman ülke genelinde okuma etkinlikleri düzenlediklerini de biliyoruz. Biz de spor camiası olarak ülkemizde oluşturulmak istenen okuma kültürüne katkı sunmak ve spor yapan gençlerimizin okuma alışkanlıklarını arttırmak için antrenman sonrası okuma saati uygulamasına Batman Spor Akademisinde başlattık. Okuma saati uygulaması ile sporcularımız antrenman sonrası hem kitap okuyorlar hem de beyin jimnastiği yaparak bilgi sahibi oluyorlar. Okuyan sporcunun daha çok başarılı olduğu ve başarıya odaklandığını, okumanın yaşı ve yerinin olmadığını toplumsal sorumluluk bilinci içinde bu çalışmamızla ortaya koymak istedik. Ders sonu Kitap okuma etkinliğimizin ülke geneline yaygınlaştırılması için ziyaret ettiğimiz tüm kardeş kulüplerde anlatacağız. Ders sonrası okunana kitapları derneğimiz aracılığı ile temin ediyor sporcularımıza kitapları hediye ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA