Balıkesir'de Kahvehaneler Yarıştı

Altıeylül Belediyesi ile Kahveciler Odası’nın ortaklaşa düzenlediği ‘Kahvehaneler yarışıyor’ yarışması sonuçlandı.

Balıkesir'de Kahvehaneler Yarıştı
Altıeylül Belediyesi ve Kahveciler Odası, Balıkesir’de ilginç bir yarışmaya imza attı. Yarışmada kahvehanelere ait evraklar, ruhsatlar, oda ve sicil kaydı gibi kontrollerle birlikte temizlik hijyen özelliklerine bakıldı. Dereceye giren ilk 3 kahveye ödülleri takdim edildi. Yarışma sonucunda jüri tarafından yapılan değerlendirmede birinciliği Plevne Mahallesi’nde bulunan sahipliğini Mustafa İnan’ın yaptığı Faytoncu Kıraathanesi, ikinciliği Gümüşçeşme Mahallesi’nde yer alan Mazlumlar Kıraathanesi ile üçüncülüğü ise Kasaplar Mahallesi’ndeki As Kültür Cafe aldı.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir ve Kahveciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Melih Abdülselamoğlu dereceye giren kahvehaneleri ziyaret ederek, işyeri sahiplerine ödüllerini takdim ettiler. Ayrıca yarışmaya katılan tüm oda üyelerine masa örtüsü hediye edildi.

Başkan Zekai Kafaoğlu ile Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir yarışmada birinci olan Faytoncu Kıraathanesi’nin sahibi Mustafa İnan’ı tebrik ettiler. İnan, bulaşık makinesi hediyesi ve belgesini Başkan Zekai Kafaoğlu’nun elinden alırken, masa örtüsü hediyelerini de Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir verdi. Altıeylül Belediyesi şiltini işyeri sahibine Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen takdim etti.

Faytoncu Kıraathanesinde konuşma yapan Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir, “Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu başta olmak üzere tüm belediye personeline katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Birlikte güzel bir iş gerçekleştirdik. Dereceyi giren arkadaşlarımızı kutluyoruz” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da yaptığı konuşmada, “Kahveciler Odası ile birlikte Kahvehaneler Yarışıyor organizasyonu yaptık. Burada hedefimiz kahvehanelerin hijyen, temizlik ve kalite anlamında daha iyi olmaları, daha güzeli yapmak için çaba sarf etmeleriydi. Bu bir teşvik. Faytoncu Kıraathanesi birinciliğe ulaştı. Kendisine bulaşık makinesi hediye ediyoruz, makinenin alımında Esnaf Odaları Birliği sponsor oldu. Hedefimiz her zaman yaptığımız işi güzel yapmak. Geldiğimiz noktayı yeterli görmememiz lazım. Her zaman çıtayı yükseltmeliyiz. Hangi işi yaparsak yapalım hep bulunduğumuz noktanın üzerini hedeflememiz lazım. Kahvehanelerimiz ve kıraathanelerimizi de bu noktada teşvik etmek için yarışma düzenledik. Biz her zaman vatandaşlarımız, sivil toplum örgütleri, odalar ve derneklerle beraber olunca kendimizi daha mutlu hissediyoruz. Belediyecilik sadece hizmet belediyeciliği değil, biz katılımcı belediyeciliği önemsiyoruz. Bir olunca, beraber olunca birlikte güzel organizasyonlara imza atılıyor” diye konuştu.

Faytoncu Kıraathanesi Sahibi Mustafa İnan ise, “Yarışmaya katıldım, dereceye girerek birinci olmam beni çok mutlu etti. Seneye de yine yarışmaya katılarak birinciliği elden bırakmak istemiyorum. Altıeylül Belediyesi ve Kahveciler Odası’nın ortaklaşa yaptığı yarışma güzel ve anlamlı oldu. Her iki kurumu da kutluyorum” dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman, Ahmet Özen, Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir ve Kahveciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Melih Abdülselamoğlu ile beraber yarışmada ikinci olan Gümüşçeşme Mahallesi’nde yer alan Mazlumlar Kıraathanesi Sahibi Tahir Durmuş’u da ziyaret ettiler. Başkan Kafaoğlu işyeri sahibi Tahir Durmuş’u kutlayarak çay Kazanı ve belgesini verdi. Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir de Durmuş’u tebrik ederek masa örtüsü takdim etti. Belediye Başkan Yardımcısı Fikrettin Kocaman ise belediye şiltini sundu.

Yarışmada ikinci olan Tahir Durmuş’u tebrik eden Başkan Kafaoğlu, "Oda başkanımız ile beraber nasıl bir faaliyet yapabiliriz diye değerlendirme yaptık. Maksadımız, hedefimiz yapılan işlerin daha iyi yapılması ve yapılan işleri teşvik etmekti. Beraber proje geliştirdik. Mazlumlar Kıraathanesi ikinci geldi. Burada maksadımız vatandaşlarımız daha iyi ortamlarda sohbet etsin, çay içsin ve kitap okusun. Bizde kahve kültürü oldukça yaygın. Yaptığımız yarışma ile standardı yüksek tutmaya çalıştık” dedi.

Yarışmada üçüncülüğü ise Kasaplar mahallesinde bulunan ve sahipliğini İbrahim Atik’in yaptığı As Kültür Cafe aldı. Başkan Zekai Kafaoğlu işyeri sahibi İbrahim Atik’e çay ve kahve fincan takımı ile belgesini, Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir de masa örtüsünü, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen ise belediye şiltini verdi.
Kaynak: İHA