ANTDOB, 'Carmen' Operetini Sahneleyecek

'Carmen' opereti, bu sezon ilk kez sanatseverlerle buluşacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB) tarafından, 'Carmen' isimli opera, bu sezon ilk kez sahnelenecek.

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, prömiyeri geçen sezon yapılan Bizet'in ünlü 'Carmen' operası, bu sezon ilk kez perşembe günü sanatseverlerle buluşacak.

Librettosu Ludovic Halevy-Henri Meilhac tarafından yazılan ve Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve sanat yönetmeni Evin Atik tarafından sahneye konulan eserde, Don Jose adlı bir muhafız çavuşunun Carmen adında bir çingene kızına olan ihtiraslı aşkı anlatılıyor.

Orkestrayı Alexandru Samoila'nın, koroyu ise Mahir Seyrek'in yönettiği eserde dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm Alev Tol, ışık Müfit Özbek ve koreografi Mehmet Sipahi'ye ait.

Eserde 'Carmen' rolünü Medine Tuganova, 'Don Jose' rolünü Koray Damcıoğlu, 'Escamillo' rolünü Serhat Konukman, 'Micaela' rolünü Nurdan Küçükekmekçi, 'Zuniga' rolünü Taner Ölçen, 'Morales' rolünü Onur Alpaslan, 'Frasquita' rolünü Serap Demirhan Işık, 'Mercedes' rolünü Tuğçe Oğuzülgen, 'Lillas Pastia' rolünü Selahattin Denizsümüren, 'Le Dancaire' rolünü Ümit Burak Tekinay, 'Le Remendado' rolünü ise Devrim Demirel canlandıracak.

Carmen opereti, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde perşembe günü saat 20.00'de, cumartesi saat 15.00'te, 1 Kasım ve 3 Kasım'da ise saat 20.00'de sahnelenecek.
Kaynak: AA