AKEDAŞ'tan 'Analitik Karlılık Projesi'

Projeyle elektrik kullanıcılarının ihtiyaçları analiz edilerek en uygun tarife belirlenecek, ayrıca kaçak elektrikle mücadeleye destek verilecek.

Adıyaman ve Kahramanmaraş illerini kapsayan dağıtım bölgesinde elektrik enerjisinin dağıtım faaliyetlerini yürüten AKEDAŞ Elektrik Perakende Satış AŞ, hizmet kalitesi ve verimliliğini artırmak için müşterilerinin elektrik kullanımını analiz edecek Analitik Karlılık Projesi’ni hayata geçirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, AKEDAŞ, bu projeyle her müşteriyi ayrı ayrı analiz edebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKEDAŞ Genel Müdürü Medine Tanış, “Artık müşterilerimizi elektrik kullanımlarına göre segmente edebildiğimiz için müşterimize daha kaliteli hizmet vermenin yanı sıra ihtiyaçlarını analiz ederek onlara en uygun tarifeyi sunma imkanına da sahip olacağız. Uygulama ayrıca kaçak elektrikle mücadeleye de güç katacak.” ifadelerini kullandı.

Tanış, AIMS Analitik Bilgi Yönetim Çözümleri ile iş birliği yaparak hayata geçirdikleri proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Analitik modelleme süreci otomasyon altyapısına entegre edilerek tek tuşla çalışacak hale getirildi. Oluşturulan altyapı, iş hedefine uygun olarak belirlenen modelleme yaklaşımlarıyla müşteri bazlı karlılığı en detay kırılımda hesaplayabiliyor. Proje öncesinde müşteri karlılığını bilmeden satış ve fiyatlama süreçlerini yönetmeye çalışıyorken, proje sonrasında tüm karlılık sürecimiz sistematik hale getirildi. Müşterinin gerçek karlılığını neredeyse tüm gün alan çalışmalarla hesaplarken artık bu işlemi dakikalar seviyesinde yapabilir hale geldik.'

Müşterilere daha avantajlı tarife sunulacağını ifade eden Tanış, projenin tamamlanmasıyla 2017’den itibaren müşterilerinin tüketim davranışlarını izleyerek onlara yeni tarife önerileri, serbest tüketici müşterilerine de fiyat avantajının yanı sıra müşteri memnuniyetini artıracak fırsatlar sunacaklarını kaydetti.

Bu sistemle, müşteri faturalarındaki tüketim gelişimlerini de inceleyebildiklerini aktaran Tanış, kaçak elektrik şüphelerinin takibinde görev bölgesindeki dağıtım şirketini de bilgilendirebildiklerini ifade etti.
Kaynak: AA