AK Parti Denizli Milletvekili Tin Açıklaması

'Musul'u DEAŞ teröründen arındırmak, Irak Ordusundaki Şiaların intikamcı tavrı ile mümkün olmaz'.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Musul'u DEAŞ teröründen arındırmanın, Irak ordusundaki Şia'ların intikamcı tavrı ile mümkün olamayacağını, mezhep çatışmasının terör ateşini daha da körükleyeceğini kaydetti.

Milletvekili Tin, Musul'da devam eden operasyonlar ve Türkiye'nin Başika'daki varlığına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, DEAŞ terör örgütünün kalbinin durdurulması için Musul'da dikkatli adım atılması ve bölge halkının güvenliğinin her ne surette olursa olsun korunması gerektiğini aktardı.

Musul operasyonunda niçin olunması gerektiğini anlamak için Misak-ı Milli'yi iyi okumak gerektiğini ifade eden Tin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'Musul'da yatan tarih bu aziz milletin tarihidir. Musul bizim kaderimizdir. Türkiye'nin Başika'dan çıkmasını bekleyenler bilsin ki, Musul'da Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimiz var. Medeniyetimizin bizlere emanetleri var. Türkiye, DEAŞ terör örgütüne karşı Suriye'de her türlü operasyonu nasıl yapıyorsa, Musul'da da aynı kararlılıkla mücadele edecektir. Ülkemizin sınırlarını tehdit eden terör unsurlarının kaynağı da bu bölgede yetiştiriliyor. Biz, terörizme karşı yürüttüğümüz operasyonlarla sınır güvenliğimizi de korumak durumundayız. Musul'u DEAŞ teröründen arındırmak, Irak ordusundaki Şia'ların intikamcı tavrı ile mümkün olmaz. Çünkü onların intikamı DEAŞ terörü bahanesiyle bölgede yaşayan Sünni gruplara yönelikte olacaktır. Yaşanan bu gelişmeler gösteriyor ki bölgede mezhep çatışması kapıda duruyor. Türkiye olarak bölgede bir mezhep çatışması yaşanmasının önüne geçilmesi için bölgedeki varlığımız Müslümanlar için bir teminat olacaktır. Çünkü olası bir mezhep çatışması terör ateşini daha da büyütür ve mazlum insanların yine büyük acılar yaşamasını sağlar.'

Kaynak: AA