AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı Haftalık Basın Toplantısı

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından haftalık basın toplantısı düzenlendi.

İl Başkanlığı binasındaki toplantıya, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu ve AK Parti Afyonkarahisar Medya ve Tanıtım Başkanı Mustafa Ötken katıldı.

19 Ekim'in Muhtarlar Günü olduğunu belirten Yurdunuseven, AK Parti olarak muhtarlara çok önem verdiklerini söyledi.

'Muhtarlar bana göre bulunduğu mahallenin cumhurbaşkanlarıdır, en büyük amiridir' diyen Yurdunuseven, 'Bölgesinin ihtiyaçlarını karşılayan kişilerdir ve vatandaşlarla devlet arasındaki mekanizmayı işleten kişilerdir. Önemli bir görevleri var muhtarlarımızın, ben tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum.' dedi.

AK Parti'nin düzenlemiş olduğu Siyaset Akademisine konuşmacı olarak katılan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Mustafa Solak'a son günlerde yapılan eleştirilerle ilgili konuşan Yurdunuseven, şöyle devam etti:

'Siyaset Akademisi, adı üzerinde akademik bir çalışmadır. Bu çalışmayı yapacak kişiler de akademisyenlerdir. Ben genel merkezimizin talebi doğrultusunda rektörümüzle konuştum ve kendileri de kabul ettiler. Tecrübe paylaşımı ve bilgi birikimi konusunda ders sunumu yaptılar. Konuşmasının içerisinde bir tek kelime dahi AK Parti lafı ya da AK Parti siyaseti ile ilgili bir söz geçmemiştir. Başka akademisyenlerimiz de uzman olduğu konularda gelerek sunumlar yapmışlardır. AK Parti'nin siyasetini anlatmıyorlar. Biz zaten kendi partimiz ile ilgili siyaset misyonumuzu kendi parti üyelerimizle, milletvekillerimizle AK Parti misyonumuzu ayrıca anlatıyoruz. Bu eleştiriyi bize yapan parti yöneticileri hem akademisyenlik yaparken hem de parti meclisinde üye olan isimlere baksınlar. Mesela Selin Saya Böke, Gaye Usluer, Zeki Kılıçarsarslan bu akademisyenler bizzat partilerinin içerisindeyken neden onları eleştirmiyorlar. Sapla samanı birbirine karıştırırsak yanlış olur. Bu söylemler ucuz kasaba siyasetinin bir göstergesi ben bu hususta bu haksız eleştiriyi yapanların AKÜ Rektörü Mustafa Solak hocamızdan bu konuda özür dilemesini talep ediyorum. Bu açıklamaları da partimize gelen eleştirilere yanıt olarak söylüyorum kimseyi korumak için yapmıyorum.'

Kaynak: AA