Ahlat'ta 'Tutkara' Sergisi Açıldı

Ahlat'ta Kaymakamlık Proje Ofisince hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Tutkara sanatının öğretilmesi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması' projesi kapsamında sergi açılışı yapıldı.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında, tutkal, mermer tozu ve zift kullanılarak yapılan 'Tutkara' sanatıyla hazırlanan tablolar, sanatseverlerle buluşturuldu.

Vali Ahmet Çınar, Ahlat Halk Eğitim Merkezinde açılan sergiye katılarak, sergide emeği geçenleri tebrik etti.

'Bunlar sergide, öyle çok kolaymış, hemen yapılıp bitiyormuş gibi geliyor insana ama arkasında büyük emekler var. Cenab-ı Allah'ın insana vermiş olduğu yeryüzünün en büyük sanatkarı insan ama kainatın sanatkarı ise Cenab-ı Allah'tır. Bu sergide sanatın bir çok türü var. İşte hat var, resim var, başka şeyler var. Tamamen yeni ve çığır açan bir çalışma. İsmini Kaymakamımız bırakmış. 'Tutkara' güzel bir isim olmuş. Ne güzel ustamız icat etmiş, Kaymakamımız ise sanata isim vermiş. Biz de hep beraber onları destekliyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ellerine ve emeklerine sağlık. Hayırlı olsun.'

Sergiye Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ahlat Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kurum amirleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA