Adana Kebap Ve Yemek Kültürü Fotoğraf Sergisi

Adana Kent Konseyi tarafından hazırlanan 'Adana kebap ve yemek kültürü fotoğraf sergisi' açıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kentin geleneksel lezzetlerinin hatırlanması ve geleceğe taşınmasını amaçlayan sergi, 75. Yıl Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün kurdela kestiği açılışa katılanlara simit, şalgam, ayran, halka tatlısı ile nar suyu ikram edildi.

Başkan Sözlü, Adana’nın yemek kültürünü yansıtan fotoğraf sergisinin eşsiz lezzetleri gelecek nesillere ulaştırma noktasında büyük yarar sağlayacağını belirtti.

Sözlü, 'Bizim yemek kültürümüz, Türk sofrası, Türk mutfağı, Türkistan coğrafyasından batıya doğru ilerleyişte hep zenginleşerek büyümüş ve lezzetlenmiştir. Bu yemeklerden gelecek nesillere hangileri ulaşacak bunu bilemiyoruz. Fakat bunları kalıcı kılmak önemlidir.' ifadelerini kullandı.

Adana Kent Konseyi Başkan vekili Ömer Güner Sazak da sergide, Türklerin atalarının damak tadının, becerilerinin ve yemek kültürünün yanı sıra geleneksel sofra adabının da yansıtıldığını belirtti. Sazak, sergi için destek veren Vali Mahmut Demirtaş’a ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan sergide yer alan eserler, Adana Kent Konseyi tarafından kitap haline de getirildi.

Sergide, proje koordinatörü Nevzat Hız ile 12 fotoğraf sanatçısının Adana mutfağını yansıtan aralarında içli köfte, şırdan, mumbar, yüzük çorbası, güveç, halka tatlı, bici bici, şalgam gibi lezzetlerini konu alan 50 eser yer alırken, sergi 22 Ekim’e kadar açık kalacak.

Kaynak: AA