'Yerli Jason'ın Hayalini Oyunculuk Süslüyor

Antalya'da otomobil motoru tamirciliği yapan İsmail Yıldırım, aksiyon filmlerinin ünlü oyuncusu Jason Statham'a benzerliğiyle dikkati çekiyor Çevresinde 'Yerli Jason' olarak tanınan Yıldırım'a arkadaşları da 'station' model otomobili olması ve bu kelimenin 'Statham' ismini çağrıştırmasından dolayı 'Ceysın Steyşın' diye de sesleniyor İsmail Yıldırım:'En büyük hayalim, Jason Statham ile benzerliğimi ön plana çıkartarak, kendi tarzımda oyunculuk yapmak. Kendisini takip ediyorum, Türkiye'ye geldiğinde mutlaka yanına gideceğim. Statham ile görüşebilirsem filmlerinde dublörlük yapmak istediğini söyleyeceğim'

LEVENT KİŞİ - Antalya'da otomobil motoru tamirciliği yapan İsmail Yıldırım, dünyaca ünlü Hollywood yıldızı Jason Statham'a benzerliğiyle dikkati çekiyor. Çevresindekilerin 'Yerli Jason' diye seslendiği Yıldırım'ın hayalini oyunculuk süslüyor.

Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde yaşayan ve ağabeyiyle birlikte otomobil motoru tamirciliği yapan 37 yaşındaki Yıldırım, çevresindekiler tarafından, 'Taşıyıcı' serisi filmleriyle tanınırlığını artıran ünlü oyuncu Statham'a benzetiliyor. Bölgeye gelen turistler, ilk bakışta yıldız oyuncu sandıkları Yıldırım'a yakın ilgi gösteriyor. Tatilciler, gerçeği öğrendikten sonra bile Yıldırım ile fotoğraf çektiriyor.

Bu benzerlikten memnuniyet duyan Yıldırım, oyuncu olmayı hayal ediyor. Tamirhanelerinin arka bölümünde bulunan spor aletleriyle 'Taşıyıcı' filminin müziği eşliğinde çalışan Yıldırım, bir yandan da sosyal medyayı kullanarak film yapımcılarının dikkatini çekmeye çalışıyor.

İsmail Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Statham'a benzerliğini yaklaşık 10 yıl önce arkadaşlarının söylemesiyle fark ettiğini söyledi. Statham ünlendikçe benzerliklerinin daha fazla kişi tarafından dillendirilmeye başladığını ifade eden Yıldırım, 'Bundan gerçekten kaçamadım ve benzerliği kullanarak hayalim olan oyunculuk için çalışmaya başladım. Oyuncu olma hayalimin peşinden koşuyorum.' dedi.

Oyuncu ajanslarıyla görüşmelere gittiğini ancak şu ana kadar bir sonuç alamadığını belirten Yıldırım, buna rağmen oyuncu olabilmek için girişimlerinin sürdüğünü kaydetti.

Ünlü oyuncuya benzerliklerinin fark edilmesinin ardından hayatında değişiklikler olmaya başladığını anlatan Yıldırım, yaşadığı mahalle tatil bölgesi olduğu için gelen turistlerin kendisine ilgi gösterdiğini ve Statham'a benzerliğinden dolayı birlikte fotoğraf çektirmek istediğini dile getirdi.

Hayalini gerçeğe dönüştürme yolunda arkadaşlarının büyük desteğini gördüğünü vurgulayan Yıldırım, fotoğraf ve videolarını çeken arkadaşlarının sosyal medya hesaplarından paylaştığını ifade etti. Yapılan paylaşımlara gelen yorumların güzel olduğunu ve genelde Statham'a çok benzediğinden bahsedildiğinin altını çizen Yıldırım, hatta Statham'ın hayran sayfasından bile yorumlar aldığını aktardı.

Filmlerde oynama hayali kurduğunu belirten Yıldırım, şunları söyledi:

'Tamircilikten arta kalan zamanlarımda vücut geliştirme, dövüş ve koşu sporları yapıyorum. Açıköğretimde okuyorum ve güzel sanatlar fakültesi oyunculuk bölümünde eğitim almak istiyorum. En büyük hayalim, Statham ile olan benzerliğimi ön plana çıkartarak kendi tarzımda oyunculuk yapmak. Bir diğer hayalim ise Statham ile tanışabilmek. Kendisini takip ediyorum, Türkiye'ye geldiğinde mutlaka yanına gideceğim. İnşallah bir gün bir yerde karşılaşırız. Jason Statham ile görüşebilirsem filmlerinde dublörlük yapmak istediğini söyleyeceğim. İki kardeşin rol aldığı filmler oluyor, belki Statham böyle bir filmde oynayacak olursa kardeşi rolünde bulunmak isterim.'

Yıldırım, yıldız oyuncuya benzerlikleri dolayısıyla arkadaşlarının kendisine 'Yerli Jason' dediğini, ayrıca station bir otomobilinin olmasından ve bu kelimenin 'Statham' ismini çağrıştırmasından dolayı 'Ceysın Steyşın' diye seslenenler olduğunu kaydetti.

- Ailesi ve arkadaşları destek veriyor

'Yerli Jason'ın ağabeyi Yaşar Yıldırım ise kardeşiyle çocukluğundan beri tamirhanelerinde çalıştıklarını, anne ve babalarını erken kaybettikten sonra İsmail'e hem ağabeyilik hem de babalık yapmaya gayret gösterdiğini söyledi.

Kardeşinin Statham'a benzerliğini tamirhaneye gelip giden arkadaşlarının fark ettiğini anlatan ağabey Yıldırım, 'Benzerliğin ortaya çıkmasının ardından 5-6 yıldır oyuncu olma hayalinin peşinde. Hayallerini bize anlatıyor. Biz de ailesi olarak hayallerine kavuşması için elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz.' dedi.

Yıldırım'ın arkadaşı Enes Kaya da oyuncu olmak isteyen arkadaşına adeta 'yaşam koçluğu' yaptığını dile getirdi. Arkadaşına kick boks, vücut geliştirme gibi sporlar çalıştırdığını anlatan Kaya, bir yandan da çektiği fotoğraf ve videoları sürekli sosyal medyadan paylaştığını anlattı.

Kaya, 'Sosyal medya paylaşımlarına gelen yorumlar çok iyi. İnternette 'Yerli Jason' diye tanınmaya başlandı. İçinde büyük bir heves var. İmkan olursa oyunculuk eğitimi aldırmak istiyoruz. Arkadaşları olarak İsmail'in hayalini gerçekleştirmesinde her türlü desteği veriyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA