'Yabancılara Türkçe Öğretimi' Programı Tamamlandı

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) müşterek koordinatörlüğünde Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin destekleriyle yürütülen "Suriyeli Misafir Öğrencilere Türkçe Öğretimi Programı-V " kapsamında 9 il 18 kampta yaklaşık 600 öğrenciye Türkçe öğretecek olan 34 öğretmen, “Yabancılara Türkçe Öğretimi” programını tamamlayarak düzenlenen törenle katılım belgelerini aldı.

'Yabancılara Türkçe Öğretimi' Programı Tamamlandı
Yeşiloba Yerleşkesinde yapılan törene Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uzmanı Üzeyir Göksun, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Koordinatörü Nur Işıklı Babahan ve Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Eyyüp Sallabaş katıldı.

Törende, Adana BTÜ üst yönetimi Suriyeli misafir öğrencilere Türkçe öğretimi programının önemine değinerek emeği geçen öğretim elemanlarına teşekkür etti.

"Suriyeli Misafir Öğrencilere Türkçe Öğretimi Programı-V " kapsamında öğretmenlere “Yabancılara Türkçe Öğretimi” programı bünyesinde yabancılara Türkçe öğretiminde okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin öğretimi, kültür aktarımı, temel ilke ve yöntemler, basamaklı kur sistemi ve ortak dil düzeyleri konularında alan uzmanı akademisyenler tarafından sunum yapıldı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren projenin birçok alanında yer alan Adana BTÜ, bu yıldan itibaren "Suriyeli Misafir Öğrencilere Türkçe Öğretimi Programı-V”in akademik koordinatörlüğünü yürütecek.
Kaynak: İHA