Vuslat Derneği'nden 6 Milyon Kişiye Yardım

Erzurum Vuslat Derneği, 2005 yılından bu yana 6 milyon 22 bin kişiye gıda yardımında bulundu.

Erzurum Vuslat Derneği'nin, 2005 yılından bu yana gönüllü ve bağışçıların da desteğiyle 6 milyon 22 bin kişiye sosyal yardımda bulunduğu bildirildi.

Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, bugüne kadar yapılan yardımlar hakkında bilgi verildi. 'Halka Hizmet, Hakka Hizmettir' parolasıyla hareket edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Derneğimiz sosyal yardım noktasında 11 yılda gerçekten büyük yol kat etti. Vuslat Derneği olarak sizlerin destekleriyle hizmet verdiğimiz ve düzenli yardım ulaştırdığımız ilim talebesi sayısı 2 bin 853'e yükselmiştir. Aşevimizden her gün 2 bin ihtiyaç sahibine sıcak yemek ulaştırılmakta olup bu sayı 2016 yılı itibarıyla toplamda 6 milyon 22 bin 500 kişiye ulaşmıştır. Medreselerimize ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılan kumanya kolisi 3 milyona, Suriyeli aileler ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan un yardımı desteği 2 bin 310 çuvala, Umut Gıda Mağazalarımızdan faydalanan kişi sayısı 19 bin 813 kişiye, Umut Giyim Mağazalarımızdan faydalanan aile ve ilim talebesi sayısı 8 bin 478 kişiye, ihtiyaç sahibi ailelerimize ve medreselerimize ulaştırılan günlük 5 bin adet ekmek yardımı toplamda 3 milyon 212 bine, evlilik yardımları kapsamında 311 aileye ve toplamda bir milyon liralık desteğe ulaşılmıştır.'

Hizmetlerin devam edeceği de vurgulanan açıklamada, 'Bizim amacımız nerede bir mazlum, bir ihtiyaç sahibi varsa onun elinden tutmak, onlara umut olmak, ayağa kaldırmaktır.' denildi.
Kaynak: AA