Uşak'taki Cinayet

Geçen hafta evinde ölü bulunan kişiyi öldürdüğü iddia edilen lise öğrencisi oğlu ve 3 okul arkadaşı tutuklandı.

Uşak'ta geçen hafta evinde ölü bulunan kişiyi öldürdüğü öne sürülen lise öğrencisi oğlu ve 3 arkadaşı tutuklandı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, geçen hafta Işık Mahallesi Hisar Ulu Yolu üzerindeki evinde bıçak ve satır kullanılarak öldürülen Cengiz B'nin birden fazla kişi tarafından öldürüldüğü şüphesiyle soruşturmayı derinleştirdi.

Olayın ardından cinayeti işlediğini itiraf eden Cengiz B'nin 15 yaşındaki lise öğrencisi oğlu D.B'nin verdiği çelişkili bilgilerden şüphelenen ekipler, evde yaptıkları ikinci incelemede cesedin olayın işlendiği odadan taşındığını belirledi.

Lise öğrencisinin tek başına cesedi başka bir odaya taşımasının mümkün olmadığı kanaatine varan polis ekipleri, olay anında evde bulunan ve olaydan sonra koruma altına alınan Cengiz B'nin küçük oğlu 9 yaşındaki E.C.B'nin psikolog nezaretinde bilgisine başvurdu.

E.C.B. polislere olay günü eve ağabeyi D.B'nin bazı arkadaşlarının da geldiğini söylemesi üzerine harekete geçen ekipler, D.B'nin liseden arkadaşları D.Y. (15), F.T. (14) ve E.S'ye (15) ulaştı. Zanlılar, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şüphelilerin polisteki ifadelerinde, 'Cengiz B'nin arkadaşları D.B'nin kız arkadaşıyla ilgili hakaretleri nedeniyle cinayeti bir gün önce planladıkları, olay gecesi dört kişi eve giderek cinayeti işlediklerini' itiraf ettiği belirtildi.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklandı.

Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Cengiz B, geçen hafta evinde bıçak ve satır kullanılarak öldürülmüş olarak bulunmuş, Cengiz B'nin oğlu D.B. olaydan bir kaç saat sonra yakalanmış ve cinayeti tek başına işlediğini itiraf etmişti.
Kaynak: AA