Türktraktör Kadın Çiftçileri Ağırladı

TürkTraktör'ün kadın çalışanları, kadın çiftçileri ve ailelerini Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında Erenler Fabrikası'nda konuk etti.

Şirket açıklamasına göre, TürkTraktör, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü kutlamak üzere kadın çiftçileri Erenler'deki fabrikasında ağırladı. Kadın çiftçiler tarlada ürettikleriyle, TürkTraktör'lü kadınlar ise ürettiği traktör ve ekipmanlarla tarım sektörünün gelişimine katkı sağlayanlar olarak bir araya geldi.

TürkTraktör, Dünya Kadın Çiftçiler Günü programı kapsamında önce tüm katılımcılara Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda kısa bir eğitim verdi. Kadın iş gücünün hem Türkiye hem de dünyadaki öneminin vurgulandığı eğitimde, değişen dünya şartlarıyla birlikte kadınların her sektörde ve her kademedeki yeri ve önemi vurgulandı. Sonrasında TürkTraktör'ün farklı kademelerde ve bölümlerde görev alan kadın çalışanları konuklarına fabrika gezisi yaptırarak, çalışma ortamlarını ve ürettikleri traktörleri gösterdiler.

Kadın çiftçilere aynı zamanda güvenli sürüş teknikleri eğitimi de sunuldu. Uzmanlar tarafından verilen teknik eğitimin ardından kadın çiftçiler, traktörlere binerek öğrendiklerinin pratik eğitimini uzmanlarla birlikte yaptı. Etkinlik, gerçekleştirilen tiyatro gösterisi ile son buldu.

-'Tarımın güçlenmesi için kadın-erkek hep beraber çalışmalıyız'

Etkinlikte bir konuşma yapan TürkTraktör İnsan Kaynakları Direktörü Osman Özdemir, ülke ekonomilerinin gelişiminde kadın iş gücünün gün geçtikçe daha çok önem kazandığına vurgu yaptı. Özdemir, şunları kaydetti:

'Türkiye, tarımsal milli gelir açısından dünyada yedinci, Avrupa'da ise birinci sıraya yükseldi. Ülkemizde tarımın güçlenmesi, ekonomimizin büyümesinde önemli bir yere sahip. Bu kapsamda da güvenilir ürünlerle birlikte sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak Türkiye'de tarımın güçlenmesi için kadın-erkek hep beraber çalışmalıyız. Tarımın geliştirilmesinde kadın gücünün sektöre dahil edilmesi büyük önem taşıyor. Kadınlarımız ister tarlada isterse de fabrikalarda ülkemizde tarımın gelişimi için aralıksız olarak çalışıyorlar. Onların bu gayretlerini desteklemek adına sosyal sorumluluk projemiz olarak 'Filizlerin Mucizeleri'ni hayata geçirmekteyiz. Bu proje kapsamında kadın istihdamının artırılması, kadınlarımızın her meslek ve statüde varlıklarını ve sürdürülebilirliklerini sağlamaları için önemli çalışmalara başladık.

Müşterilerimiz arasında traktörlerimizi kullanan kadınların oranı yüzde 25, yaş ortalaması ise 34. Traktör ehliyeti olan kadınlarımızın ortalama oranı da yüzde 25. Bu sonuçların umut verici olduğunu düşünüyor, bu oranların önümüzdeki yıllarda daha da artması için kadınlarımıza olan desteğimizi sadece ürettiğimiz traktörlerle değil, verdiğimiz eğitimlerle sağlamayı hedefliyoruz.'

Kaynak: AA