Türk Dermatoloji Derneğinden Deri Hastalıkları İçin Broşür

Türk Dermatoloji Derneğince, alanında yetkin akademisyen ve uzmanlarca hazırlanan cilt hastalıkları bilgilendirme broşürleri, Türkiye genelinde tüm hastanelere dağıtıldı.

Türk Dermatoloji Derneği (TDD) tarafından alanında yetkin akademisyen ve uzmanlarca hazırlanan cilt hastalıkları bilgilendirme broşürleri, Türkiye genelinde tüm hastanelere dağıtıldı.

Dernek Başkanı Ertan Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, cilt hastalıklarından korunmada vatandaşların doğru bilgilendirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Dermatoloji uzmanlarınca hazırlanan bilgilendirme broşürleri ile vatandaşlara ulaşılabileceğini vurgulayan Yılmaz, broşürlerin Türkiye'deki değişik üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinde çalışan akademisyenler ve uzmanlar tarafından hazırlandığını belirtti.

Yılmaz, broşürlerin üniversite ve kamu hastaneleri ile buralara bağlı polikliniklere ücretsiz olarak gönderildiğini ifade ederek, içeriğinde Türkiye'de en sık görülen sedef, uçuk, ve ayak mantarı gibi yaklaşık 60 deri hastalığının tedavisi, belirtileri ve korunma yollarına ilişkin güncel bilgilerin yer aldığını kaydetti.

Prof. Dr. Yılmaz, broşürlere ayrıca derneğin 'www.turkdermatoloji.org' adresinden de ulaşılabileceğini belirtti.
Kaynak: AA