TİKA'dan Moldova'ya Tıbbi Donanım Desteği

Moldova Cumhuriyeti’ne bağlı Gökoğuz Yeri Vulkaneşti kasabasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk Bölge Hastanesi Göz Cerrahisi Kliniği’ne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tıbbi donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA'dan Moldova'ya Tıbbi Donanım Desteği
Faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam eden TİKA, Moldova Cumhuriyeti’ne bağlı Gökoğuz Yeri Vulkaneşti kasabasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk Bölge Hastanesi Göz Cerrahisi Kliniği’ne tıbbi donanım desteğinde bulundu. TİKA tarafından temin edilen malzemeler, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Vulkaneşti kasabasının kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen törene Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, Türkiye’nin Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç, TİKA Kişinev Koordinatörü Canan Alpaslan, Gökoğuz Yeri İcra Komitesi Üyeleri ve milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

TİKA’nın destekleriyle 2009 yılında tadilat gören ve ‘Mustafa Kemal Atatürk’ adı verilen Vulkaneşti Bölge Hastanesi’nin halihazırda hem Vulkaneşti hem de Kahul bölgelerine göz sağlığı alanında hizmet sağlayan tek cerrahi kliniğin tıbbi donanımının tümüyle yenilenmesi ile pek çok hastalığın en modern teknolojiler kullanılarak tedavisine imkan sağlandı. 2005 yılından bu yana yılda yaklaşık 300 hastaya ameliyat hizmeti veren Vulkaneşti Mustafa Kemal Atatürk Bölge Hastanesi Göz Cerrahisi Kliniği, TİKA’nın modernizasyon desteği ile yılda 500’den fazla hastayı sağlığına kavuşturabilecek. Böylelikle başkent Kişinev’deki göz cerrahisi merkezinden sonra Moldova genelinde eşdeğer standartlarda tedavi hizmeti sunabilen ikinci merkez olacak.
Kaynak: İHA