TEMA'dan Kahvaltı Etkinliği

İçel’in Mut ilçesinde, TEMA Vakfı Mut Gönüllüleri, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenledi.

TEMA'dan Kahvaltı Etkinliği
Bulutbey Otel’de düzenlenen kahvaltı etkinliğine, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, sivil toplum örgütü temsilciler, davetliler ve TEMA gönüllüleri katıldı.

Kahvaltıdan sonra bir konuşma yapan TEMA Vakfı Mut İlçe Sorumlusu Serap Cerit, ilçede yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi ve herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet etti.

Gelecek kuşaklara sağlıklı bir Türkiye, sağlıklı bir doğa bırakmamız diye sözlerine başlayan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Toplum olarak yeterli eğitim ve gayretin olmadığını, böyle bir dönemde, gönüllü insanların bir araya gelerek bir şeyler yapması bizleri sevindiriyor, ümitlendiriyor. Sadece doğaya aşkın, ağaca aşkın, doğayı temiz tutmak yeterli değil. Bazen yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ne yapması gerektiğine de karışmak lazım" dedi.

Etkinliğine katılan Gıda Mühendisi Sıtkı Soylu ise ilçenin 20 asırla eşdeğer bir zeytin ağacı varlığı olduğunu ve Mut’un genelinin tarımla uğraştığını belirterek, “TEMA’ya çok yatkın bir ilçeyiz. Doğayı, ağacı seven bir ilçeyiz. Ürettiğimiz ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketebilmeliyiz. Gıda imalatçılarımız var, sağlığımızı onlara emanet ediyoruz. Yaşadığımız toplumda birbirimize duyduğumuz sevgi saygı kadar, bize oksijen veren, temiz hava veren, tabiata katkı veren, bereket veren ağaçlara da saygı duymamız gerekiyor. Ağaçlarımızı kesmeyelim” dedi.

Daha sonra etkinlik, katılımcıların TEMA gönüllüsü yapılmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA