TBMM Başkanı Kahraman'ın Kabulü

Kahraman, Azerbaycan Meclis Başkanvekili Asgerov'u kabul etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinin (İSİPAB) 36. İcra Komitesi toplantısına katılmak üzere Türkiye'de bulunan Azerbaycan Meclis Başkanvekili Ziyafat Asgerov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Toplantı Salonu'ndaki kabulde, 'Türkiye ve Azerbaycan, iki bayrak ama tek millet' diyerek, konuklarına ziyaretleri dolayısıyla teşekkür etti.

Dost ve kardeş Azerbaycan halkına Asgerov aracılığıyla en iyi dileklerini ve selamlarını ileten Kahraman, İSİPAB toplantısının hayırlı çalışmalara vesile olmasını temenni etti.

Kahraman, 'Yarın da beraber olacağız. İnşallah iyi neticeler doğacak. Birlik ve beraberlik içinde bölge ve dünya meseleleri üzerinde gereken dayanışmayı göstereceğiz.' dedi.

Azerbaycan Meclis Başkanvekili Asgerov da kendilerini kabul ettiği için Kahraman'a teşekkür etti.

Türkiye'de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini vurgulayan Asgerov, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine işaret etti. Parlamentolar arası dostluk gruplarının ilişkilerinin daha ileri düzeye taşınmasının arzu ettiklerini belirten Asgerov, Türkiye'deki gelişmelerin ülkesinde de yakından takip edildiğini ifade etti.

Asgerov, konuşmasında 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinerek, 'Şükürler olsun Allah'a ki Türkiye Devleti galip geldi bu meselede. Türk halkı ve Türkiye Devleti bir yerde oldu. Azerbaycan halkı da sizinleydi. Bu meselelerde biz de sizin yanınızdayız. Bu hadiseler gider ve bir daha da gelmez inşallah. Bir daha olmasın. Allah bizi böyle meselelerle bir daha imtihan etmesin inşallah. Allah Türkiye'yi, Türk halkını, Türk birliğini korusun.' diye konuştu.

Kabül daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bu arada Kahraman'ın İran ve Nijer meclis başkanları görüşme programı iptal edildi.
Kaynak: AA