Mahkemeye Giden Yol Kütüphanede Bitti

Adana’da, trafikte yol verme meselesi nedeniyle çıkan tartışmada ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçları sonucu haklarında soruşturma başlatılan iki kişi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu tarafından görevlendirilen uzlaştırmacı aracılığıyla anlaştı. Uzlaştırma sonucunda, olayın şüphelisi, şikayetçinin talebi üzerine kütüphanesi olmayan bir okula Türk ve dünya klasiklerinin de bulunduğu 112 kitap bağışlayarak, mahkemede toplamda 5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaktan kurtuldu.

Mahkemeye Giden Yol Kütüphanede Bitti
Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde 1 Temmuz’da, inşaat mühendisi Serkan Kocaöz, otomobiliyle tek yön sokakta evine doğru giderken, aracıyla ters yönden gelen Ş.A.’yı uyarınca, ikili arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Ş.A. sinirlenerek araçtan inip Serkan Kocaöz’ü darp ederek, hakaretlerde bulundu. Darp sonucu yüzünden ve kolundan yaralanan Kocaöz, Yarbaşı Şehit Erdoğan Çıtak Polis Merkezi’ne giderek şüpheli Ş.A. hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, müşteki Kocaöz ile şüpheli Ş.A., verdikleri ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini bildirince, dosya, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcısı Murat Kalkan tarafından uzlaştırmacı Ahmet Tangör’e verildi.

Kütüphanesi olmayan okula kitap bağışı

Uzlaştırmacı Ahmet Tangör, şikayetçi Serkan Kocaöz ile görüşüp uzlaşma şartı ve talebini aldı. Kocaöz, kendisi için bir şey istemediğini belirtip, şüphelinin, Adana Çobanoğlu Ticaret Meslek Lisesi’ne kurulacak kütüphane için kitap bağışı yapması halinde uzlaşacağını söyledi.

Uzlaştırmacı Tangör’ün görüştüğü şüpheli de talebi kabul edince, iki taraf el sıkışarak uzlaştı. Bunun üzerine, şikayetçi olan Serkan Kocaöz, Türk ve dünya klasiklerinin de aralarında bulunduğu 112 kitabın listesini şüpheliye verdi. Şüphelinin aldığı Muzaffer İzgü’nün ‘Zıkkımın Kökü’, Halide Edip Adıvar’ın ‘Mor Salkımlı Ev’, Namık Kemal’in ‘İntibah’, Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’, Victor Hugo’nun ‘Sefiller’, Tolstoy’un ‘Savaş ve Barış’, Dostoyevski’nin ‘Karamozov Kardeşler’ ile ‘Suç ve Ceza’ gibi eserlerin de aralarında bulunduğu Türk ve dünya klasiklerinden oluşan 112 kitap, uzlaştırmacı Tangör ile şikayetçi olan Kocaöz tarafından kütüphanesi bulunmayan Adana Çobanoğlu Ticaret Lisesi’ne teslim edildi. Böylelikle şüpheli Ş.A. kütüphanede biten uzlaşma sonucunda ‘kasten yaralama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla, ‘hakaret’ suçundan ise 3 aydan 2 yıla kadar olmak üzere toplam 5 yıl hapis cezası istemiyle mahkemede yargılanıp ceza almaktan kurtulmuş oldu.

Kitaplara büyük ilgi göstererek yeni kurulan kütüphanedeki raflara sevinçle dizen öğrenciler, ders aralarında bağış yapılan eserleri okumaya başladı.

Okul müdürü Ömer Gök de, kütüphanenin kurulma aşamasında olduğunu belirterek, öğrencilerin ufkunu genişletecek eserlerle okuma alışkanlığı kazanacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA