Gördesli Öğrencilerden Ankara Ve Halisdemir'in Kabrine Ziyaret

Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gördes Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa hazırlanan "Gördesli Şehit Makbule Hanımın Torunları Şehitlerine Sahip Çıkıyor" projesi kapsamında, 15 Temmuz günü Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Ankara’da saldırıya uğrayan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığına gezi düzenlendi. Öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 70 kişilik grup Ankara gezisinin ardından darbe girişimi gecesi şehit düşen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrini ziyaret ederek, dua etti.

Gördesli Öğrencilerden Ankara Ve Halisdemir'in Kabrine Ziyaret
Gördesli öğrenciler, 15 Temmuz gecesi Ankara’da saldırıya uğrayan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti. "Gördesli Şehit Makbule Hanımın Torunları Şehitlerine Sahip Çıkıyor" projesi kapsamında düzenlenen geziye, Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Semerci, Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Orhan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

15 Temmuz 2016 günü FETÖ üyesi askerler tarafından bombalanan yerleri tek tek gezen öğrenciler, yetkililerden bilgi aldı. Geziyle ilgili açıklamalarda bulunan Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Coşkun Çelik, "15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Gördes ilçesinde düşmana karşı savaşan ve şehit düşen Şehit Makbule Hanım gibi kahramanları çıkaran bu bereketli topraklar, bugün 15 Temmuz’da da karşımıza Niğde’nin toprağının ve bizlerin bağrından çıkan Ömer Halisdemir’i çıkarmıştır. Ömer Halisdemir şehidimiz 15 Temmuz gecesi ülkemizi işgal etmek için başlatılan darbe girişiminde generale ölüme gidercesine ilk kurşunu sıkarak şahadet şerbetini içmiştir. Bizde bugün onunu huzurunda bir grup öğrencilerimizi buraya getirerek kahramanlığın ve kahramanca şehitliğin ne olduğunu göstermek istedik. Kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet dileriz." dedi.

Kaynak: İHA