Göç Trajedisini 'Alın Yazısı'na' İşledi

Bulgar heykeltıraş Minekov 'Alın Yazısı' ismini verdiği , Suriyeli sığınmacıların Ege denizinden Avrupa'ya geçişlerinde çektikleri zorlukları konu alan çalışmasını bitirdi.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'na katılan Bulgar heykeltıraş Velislav Minekov, 'Alın Yazısı' ismini verdiği Suriyeli sığınmacıların Ege denizinden Avrupa'ya geçişlerini konu alan çalışmasını tamamladı.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Minekov'un 'Alın Yazısı' eserinin çalışmalarına Çin'de başladığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Minekov, uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir eseri hayata geçirdiğini ve bu çalışmayı yaparken Suriyelilerden ilham aldığını bildirdi.

Bu çalışmayla daha iyi bir yaşam için ölümü göze alarak denizler aşmaya çalışan insanların sıkıntılarını, zorluklarını, ızdıraplarını dünyaya duyurmak istediğini aktaran Minekov, şunları kaydetti:

'Bu eserin çalışmalarına Çin'de başladım. Bir davet esnasında binden fazla mültecinin öldüğü haberlerini gördükten sonra mülteci sorunuyla ilgilenmeye başladım. Yunanistan seyahatimde mültecilerin yaşadığı zorluklara tanık oldum. Bulgaristan'a döndüğüm zaman eserimi kafamda oluşturmuştum. Benim projem, daha iyi bir yaşam için denizleri aşmaya çalışan insanlara, onların trajedisine, onların alın yazısına adanmıştır. Umarım bu alın yazısı insanların vicdanının sesiyle birlikte değişir. Burada barış konulu bir sempozyum olduğunu duyduğumda çok mutlu oldum. Çok hassas olduğum bu konu hakkında çalışmamı gerçekleştirme fırsatı veren herkese çok teşekkür ederim.'

Kaynak: AA