Germencik'te İstasyon Mahallesi'nin 49 Senelik Çilesi Sona Erdi

Germencik’te İstasyon Mahallesindeki (Yanıklar Mevkii) toprak yollara toplam 7 bin 200 metrekare parke taşı döşemesi yapılıyor. Mahalle sakinlerinin senelerdir zorluk yaşadığı toprak yollar temiz, ferah bir görünüme kavuşuyor.

Germencik'te İstasyon Mahallesi'nin 49 Senelik Çilesi Sona Erdi
Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’a teşekkürlerini sunan Mahalle sakinlerinin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Önceki belediye çalışanlarının kendileri ile hiç ilgilenmediklerini belirten mahalleliler sonunda refaha kavuştuk diyerek teşekkür ve şükranlarını sundular.

Mahalle sakinlerinden Adem Acar, “49 senelik çilemiz sona erdi. Kış günüde toprak suyunu çekmiyordu ve her yer bataklık olunca da yürümek imkansız hale geliyordu. Çamurun içindeydik. Allahtan kış gelmeden başkanımız yollarımızı bitiriyor. Yoksa yine çamurun içinde kalacaktık. Çocuklarımız oyun oynayamıyor, sokağa çıkamıyordu. Bisiklet sürmek isteyen çocuklarımıza izin veremiyorduk. Nasıl izin verelim? Yollar çukur içindeydi, düşseler kimin umurunda, bizim canımız yanacak. Evlatlarımız şu an mutluluktan uçuyor. Rahat rahat bisikletlerini sürüyorlar. 49 senedir çektiğimiz çilemiz sonunda bitti” dedi.

67 yaşındaki Resmiye Akkaya da, yolların yapılmasından duyduğu memnuniyeti şu şekilde ifade etti; “Eskiden yağmur yağdığında yollar çamur ve su içinde kalıyordu, evimize giremiyorduk. Ayakkabılarımız çamurun içinde kalıyordu. Pazara çıkamıyorduk, çünkü pazar arabamızı süremiyorduk. Çamura batıyordu. Germencik’in bu mahalleleri unutuldu diyorduk. Ama başkanımız bizi unutmadı, tozdan topraktan kurtardı. Başkanımız buranın bütün yollarını yapacakmış. Çok şükür taşın toprağın içinde olmaktan kurtulduk. Allah bin kere razı olsun çok memnunuz, Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin”
Kaynak: İHA