Filli Tepe Mezrasının Su Sorunu

İslahiye ilçesine bağlı Kazıklı Mahallesi Filli Tepe mezrası sakinleri, oturdukları bölgede su olmamasının sıkıntısını yaşıyor.

İçme suyu ihtiyacını Güneş göletinden karşılayan Kazıklı Mahallesi Filli Tepe mezrasında yaşayan vatandaşlar, söz konusu göletteki çalışma nedeniyle yaklaşık 1 aydır su sıkıntısı yaşıyor.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından iki güne bir tankerlerle içme suyu takviyesi yapılan mezradaki vatandaşlar, diğer ihtiyaçlarını ise 500 metre uzaklıkta bulunan ve hayvanların su içmesi amacıyla kullanılan göletten bidonlarla su taşıyarak karşılıyor.

Mezrada yaşayan Meryem Avşaroğlu (69) göletteki çalışma nedeniyle mağdur olduklarını belirterek yetkililerden su sorunlarını çözmelerini istedi.

Gölette, evden getirdiği bulaşıklarını yıkayan Remziye Zorkun (45) ise bir aydır sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek 'Bulaşıklarımızı ve çocuklarımızı burada yıkıyoruz.' dedi.

Mahalle Muhtarı Hasan Aslan, mezranın su ihtiyacını karşılayan Güneş göletinde çalışma yapıldığı için suların kesildiğini, sorunu İslahiye GASKİ müdürlüğüne ilettiklerini belirterek, yetkililerin kendilerine Yesemek Mahallesinden çekilecek borularla su sorununu kısa sürede çözeceklerini ilettiklerini ifade etti.

GASKİ İslahiye yetkilileri ise çalışmaların devam ettiğini mezraya 10 gün içerisinde içme suyu verilmeye başlanacağını bildirdi.

Kaynak: AA