Fatih'te Yıkım

Katip Kasım Mahallesi Kennedy Caddesi üzerinde bulunan ve kaçak olduğu öne sürülen bir restorana ait binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Fatih'te bir restorana ait kaçak olduğu belirtilen yapı belediye ekiplerince yıkıldı.

Katip Kasım Mahallesi Kennedy Caddesi üzerinde bulunan ve kaçak olduğu iddia edilen binanın yıkımı gece saatlerinde Fatih Belediyesi ekiplerince gerçekleştirildi.

Yıkım sırasında polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı.

İş yeri sahibi Selahattin Reyhan, yıkımın usulsüz olduğunu savunarak, 'Normalde yıkılması için bir tebligat süresi olması lazım. Biz daha mahkemeye itirazda bulunamadan burayı yerle bir ettiler.' dedi.

İş yerini 35 yıldır işlettiklerini ifade eden Reyhan, şunları kaydetti:

'Burası Devlet Demiryolları'nın yeridir, bina ona aitti biz de 35 yıldır onun kiracısıydık. Buranın ruhsatını iptal etmeden mühürlediler, sonra ruhsat iptali yaptılar. İki gün önce cuma günü yıkım ile ilgili tebligat bırakmışlar. Tebligatta hiçbir süre yok. Şu gün boşaltacaksınız, şu gün yıkılacak diye hiçbir süre yok. Sabah saat 04.00'da buranın bekçisi bizi aradı, dükkanınızı yıkıyorlar diye. Buraya geldik iş yerinden birkaç masayı dışarı bırakmışlar, geri kalan klimalar, masalar, tabak çanak, her şeyimiz içindeyken burayı eşyalı şekilde, usulsüzce yıktılar.'
Kaynak: AA