Emekli Astsubaylar 32. Yıllarını Kutladı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Antalya İl Başkanlığı 32. Kuruluş yıl dönümünü kutladı. Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci, 15 Temmuzun FETÖ yapılanmasının millete, hükümete, Meclise ve Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) karşı gerçekleştirdiği hain bir kalkışma girişimi olduğunu söyledi.

Emekli Astsubaylar  32. Yıllarını Kutladı
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kutlama töreni TEMAD Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci’nin Atatürk Anıtı’nın önüne çelenk koymasıyla devam ederken, Mehteran Takımı’nın marşıyla devam etti. Mehteran Takımı’nın ardından bir konuşma yapan TEMAD Antalya İl Başkanı Değirmenci, 15 Temmuzun FETÖ yapılanmasının millete, hükümete, meclise ve TSK’ya karşı gerçekleştirdiği hain bir kalkışma girişimi olduğunu söyledi.



“100 şube, 65 bin üyeye sahibiz”

Kurulduğu günden bu yana yurt genelinde 100 şubeye ulaştıklarını ifade eden TEMAD Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci, 65 bin üyeye sahip olduklarını söyledi.

97 bin çalışanı ve 127 bin emeklisi olan bir meslek grubunun tek temsilcileri olduklarını ifade eden İl Başkanı Değirmenci, “Antalya’da yaşayan meslektaşlarımız ile toplamda 9 bin emekli meslek grubu yapısına sahibiz. Hayatlarının en dinamik ve verimli çağlarını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emekli astsubayların emeklilik dönemlerinde de sağlıklı, huzurlu refah içerisinde bir hayat sürdürmeleri en büyük arzumuzdur” dedi.

“15 Temmuz FETÖ’nün gerçekleştirdiği hain bir kalkışma girişimidir”

Terörün nereden gelirse gelsin insanlık suçu olduğunu belirten TEMAD Antalya İl Başkanı Mustafa Değirmenci, “Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve bütünlüğüne kast etmiş bölücü terör örgütleri, Orta Doğu’da oluşan kaos ortamıyla birlikte 15 Temmuz hain kalkışma sonrasındaki belirsizlikten de istifade ederek masum vatan evlatları ve güvenlik güçlerini hedef alan menfur saldırılara başlamıştır. Ülkemizin barış ve huzurunu hedef alan terör örgütleri ile mücadele esnasında yakın geçmişte 794 güvenlik görevlisi şehit olmuştur. Çok sayıda vatandaşımızda yaralanmıştır. 15 Temmuz gecesi yaşananlar TSK içerisinde asker elbisesi giymiş Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) yapılanması olan cani teröristlerin millete, hükümete, meclise ve TSK’ya karşı gerçekleştirdiği hain bir kalkışma girişimidir. 15 Temmuz saldırısı sonucu 62’si polis, 179’u sivil, 5’i asker olmak üzere 246 kahraman vatan evlatları şehit olmuştur. Yaralı sayısı ise 2 bin 186’dır. 15 Temmuz işgal girişimi ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. Aynı gece cesaretleriyle, kararlı dik duruşlarıyla tarih yazan şehitlerimiz ve gazilerimiz hiç şüphesiz kalplerimizde yer alacaktır. Yaralılara ve gazilere acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

İl Başkanı Mustafa Değirmenci’nin konuşmasının ardından Mehteran Takımı’nın bir kez daha marş söylemesinin ardından yapılan kortej yürüyüşüyle tören sona erdi.
Kaynak: İHA