Elazığ'da Girişimcilik Semineri Verildi

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı ve Fırat Üniversitesi işbirliği ile 'Fırat girişimcilik kampı' semineri düzenlendi.

Fırat Üniversitesi Mustafa Temizer Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan girişimcilik eğitmeni Fatih Canan, Elazığ'da girişimci potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

Proje kapsamında mezun olan girişimcilerin KOSGEP'ten 50 bin lira hibe ve yaklaşık 100 bin lira kredi desteği alabileceğini ifade eden Canan, sertifika alan girişimcilere hayatlarında yeni ufuklar açmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Eğitim kampına 30 kişinin dahil edileceğini söyleyen Canan, 'Temelde girişimcinin kişilik özellikleri ve iş planı kavramı üzerine bir fikrin, fikir aşamasından ticarileşmesine kadar yapılan tüm süreçleri konu alacağız' dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop da yaptığı konuşmada, üniversitelerde ciddi sayıda insan gücünün olduğunu belirterek, bu gücün iş dünyasına yansıtılması gerektiğini kaydetti.

Üniversite öğrencilerini işlerini kurmaya teşvik etmek amacıyla çalışma yürüttüklerini aktaran Öztop, bu kişilerin işlerini kurmaları halinde karşılaşacakları zorluklarla mücadele etmelerini ve bu doğrultuda başarılı olmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Kaynak: AA