Deri Sektörü, Alleather-IDF İle Yeni Pazarlara Açılacak

'AlleatherIDF İstanbul Deri Fuarı', 13 Şubat 2017'de İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek TİM Başkanı Büyükekşi: 'İstanbul Deri Fuarı'nın ekonomimize pozitif etkisinin oldukça büyük olacağına inanıyoruz' 'Deri sektörü, 2023'te dünya ticaretinden aldığı payı yüzde 0,9'a çıkarmayı hedefliyor'.

Türk deri sektörü, ilk kez düzenlenecek 'Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı' ile yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

Dünya deri sektörünün en önemli etkinliklerinden APLF, ACLE ve MAGIC Show'un organizatörlerinden UBM ile Türkiye Deri Vakfı'nın (TÜRDEV) tecrübesinin bir araya geleceği 'Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı', 1-3 Şubat 2017'de İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, fuarın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, derinin Türkiye'nin öncü ihracatçı sektörlerinin başında geldiğini, Türkiye'nin bu sektörde çok önemli tecrübeleri bulunduğunu ancak diğer pek çok sektörde olduğu gibi, 21. yüzyılda rekabetçi olabilmek için tasarım ve inovasyonla deri sektöründe de ön plana çıkmak durumunda olduklarını söyledi.

Büyükekşi, 'Artık herkesin üretebildiği mallarla katma değeri yüksek ticaret yapmak mümkün değil. Rakiplerimizden ayrışmak için tasarım ve markalaşmada öne çıkmamız gerekiyor. Bu bağlamda, İstanbul Deri Fuarı’nın ekonomimize pozitif etkisinin oldukça büyük olacağına inanıyoruz. Fuarlar, sektörümüzü ve firmalarımızı tanıtmanın en iyi yollarının başında geliyor. İstanbul Deri Fuarı da deri sektörümüzün dış pazarlara açılan kapısı.' şeklinde konuştu.

Deri sektörünün her geçen gün ekonomiye sağladığı katma değeri artırdığına ve sağladığı istihdama işaret eden Büyükekşi, yılın 9 ayında 1,1 milyar dolar ihracat yapan deri ve deri ürünleri sektörünün 2023 ihracat hedefinin 5,2 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Deri sektörünün, 2023'te dünya ticaretinden aldığı payı yüzde 0,9'a çıkarmayı hedeflediğini kaydeden Büyükekşi, yeni pazarlara açılmanın önemini vurguladı.

Sektörün 2023 hedeflerine ulaşmasının yolunun inovasyon, tasarım, Ar-Ge ve markalaşmadan geçtiğini ifade eden Büyükekşi, 'Bu sebeple tasarım ve markalaşmaya önem veriyoruz. Artık ciddi bir moda üreticisi ve ihracatçısı haline geldik. İstanbul Deri Fuarı gibi sektör fuarları da, bunu çok iyi bir şekilde gösteriyor.' diye konuştu.

- 'İstanbul'u 'Deri Moda ve Deri Ticaret Merkezi' konumuna getirmeyi hedefliyoruz'

TÜRDEV Başkanı Kıyasettin Temuçin de tüm dünyada deri sektörüyle ilgili fuarları başarıyla düzenleyen UBM ile fuarcılık alanında başlattıkları iş birliğiyle Türkiye deri envanterini global taleplere açmayı ve İstanbul'u bulunduğu coğrafyanın 'Deri Moda ve Deri Ticaret Merkezi' konumuna getirip 2023 hedeflerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydetti.

UBM EMEA (İstanbul) Başkanı Serkan Tığlıoğlu ise ABD'den Rusya'ya, AB ülkelerinden Afrika ve Kanada'ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada deri sektörünün dünya pazarlarına açılmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade ederek, 'İnanıyorum ki Türk deri sektörü, Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı ile yüksek ritmini bulacak.' dedi.

Verilen bilgiye göre, yaklaşık 2 milyar dolarlık ihracat ve yüzde 1,2'lik istihdam payı ile önemli bir katma değeri elinde bulunduran Türk deri sektörü, 'Alleather-IDF İstanbul Deri Fuarı' ile dünyada yeni pazarlara açılmayı hedefliyor.

Toplamda 250 yerli ve yabancı firmayı bir araya getirecek ve 15 bin metrekarelik bir alanda düzenlenecek fuara 6 binin üzerinde profesyonelin katılımı bekleniyor. İthalatçı ülkelerden alım heyetlerinin yer alacağı fuarda, ikili görüşmeler de gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA