Cumhurbaşkanı'na Suikast Girişiminde Şehit Olan Polislerin İsmi İki Caddede Yaşatılacak

Marmaris’te 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oteline darbeci askerler tarafından gerçekleştirilen suikast girişimi sırasında şehit düşen İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş şubede görevli polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın koruması olan Mehmet Çetin’in adları olayın gerçekleştiği otelin yakınındaki iki caddeye verildi.

Cumhurbaşkanı'na Suikast Girişiminde Şehit Olan Polislerin İsmi İki Caddede Yaşatılacak
Marmaris Belediye meclisi tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın koruması olan Mehmet Çetin’in adlarının caddeye verilmesine karar verildi.

Şehitlerin isminin verileceği Turban kavşağındaki park alanında tören düzenlendi.

Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Şehit Mehmet Çetin ve Şehit Nedip Cengiz Eker’in özgeçmişleri okundu.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, isim törenine projede emeği geçenlere teşekkür etti.Acar, “Ailelerimizin yüreklerine bir damla su serpebildiysek Türk vatandaşı olarak ne mutlu” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe gecesi herkesin göğsünü siper ettiğini ve bu direniş göstergelerinden dolayı özellikle Marmaris vatandaşına teşekkür etti.Çiçek, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve meclis üyelerinde demokrasi nöbetinde göstermiş oldukları tavırdan dolayı teşekkür etti.

Şehit Nedip Cengiz Eker’in babası Nedim Eker de isim töreninde vatana ihanet eden teröristlerin vatandaşlıktan çıkartılarak idamla cezalandırılmalarını istedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin adlarının yazılı bulunduğu cadde tabelaları, şehit yakınları ve protokol üyeleri tarafından açıldı.
Kaynak: İHA