Aydın Ticaret Borsası Kardeş Odalarıyla Yörex'te Buluşuyor

Aydın Ticaret Borsası, İstanbul Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası, 7. Yörex Yöresel Fuarı’nda birlikte tanıtım gerçekleştirecek.

Aydın Ticaret Borsası Kardeş Odalarıyla Yörex'te Buluşuyor
Aydın Ticaret Borsası, İstanbul Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası bu yıl 7. si düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarına birlikte katılıyor. Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 7.sı 26-30 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek. Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) Aydın - İstanbul - Rize Ticaret Borsaları’nın ortak standında yöresel ürünler sergilenecek.

Aydın Ticaret Borsası, İstanbul Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası tarafından yapılan ortak açıklamada; “Yöresel Ürünler Fuarı; coğrafi işaretli ürünleri tanımak, tanıtmak ve farkındalık yaratmak adına çok önemli bir fuardır. Bu fuar; kurumların yerel değerlere sahip çıkmalarını ve coğrafi işaret başvurularını arttırmalarını, ayrıca tüketicilerin coğrafi işaretli ürünleri tercih etmelerini sağlamaktadır. Yerel değerleri benzerlerinden ayırmak için kullanılan coğrafi işaretler kırsal kalkınmada önemli bir kalkınma aracıdır. Ülkemizde AB ülkelerine göre coğrafi işaretler sistemi çok geride kalmış olmakla birlikte son birkaç yıldır sevindirici gelişmeler yaşanmaktadır. Kanun tasarısının bir an önce meclisten geçmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kardeş borsalar yöresel ürünlerini Yörex’te ziyaretçilerle buluşturuyor

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, coğrafi işaretin önemini vurgulayarak, “Yöresel zenginliklerimizi hem ülke genelinde hem de Avrupa Birliği nezdinde koruma altına almak amacıyla Aydın Kestanesi için Türk Patent Enstitüsü’nden tescil aldık ve Avrupa Komisyonuna başvuruda bulunduk. Yöremize özel ayırt edici özelliğe sahip diğer ürünlerimiz için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu; İlimize, üreticilerimize ve üyelerimize olan önemli bir vazifedir. Bu yıl 7.si düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarına, ilk düzenlendiği yıldan bu yana katılımımız olmuştur. Geniş katılımcı kitlesine sahip Yörex Yöresel Ürünler Fuarında, bu yıl kardeş Borsalarımız İstanbul Ticaret Borsası ve Rize Ticaret Borsası ile birlikte ortak alanımızda tanıtımımızı gerçekleştireceğiz. Coğrafi İşaretli ürünlerimiz den Aydın Kestanesinden üretilmiş Kestane Şekeri ve Kestane Unu, Aydın İnciri, Aydın Zeytinyağı, Memecik Zeytini, Zeytinyağlı Sabun, Mısır (Popcorn) gibi ürünlerimizin yanında, Efelerimizle de ilimizin görsel tanıtımını yapmak üzere hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız” diye konuştu.

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kopuz da, “Rize Ticaret Borsası ile yaptığımız kardeşlik ve işbirliği protokolünü imzaladığımızda bu protokol sayesinde iki borsa arasındaki işbirliğinin daha da gelişeceğine vurgu yapmış ve ‘Birlikten kuvvet doğar’ demiştim. Bu sayede, Rize’de katıldığımız ‘Kardeş Borsalar Müşterek Meclis Toplantısı’nda da iş dünyasının sorunlarını oturup Meclis seviyesinde tartışma imkânımız doğmuştu. Daha sonra Aydın Ticaret Borsası ile imzaladığımız kardeşlik beratı ile ailemizi genişletmiş, birlikte iş seyahatleri düzenlemiş, geçmişe dayanan hukukumuzu Zeytinyağı Pazar Payının Arttırılması Projesi gibi birçok ortak proje ile çeşitlendirmiş, önemli çalışmalarda bulunmuştuk. Şimdi de Rize Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Borsası’ndan oluşan ailemizle beraber 7. Yörex Yöresel Fuarı’nda kardeşliğimizi yapacağımız ortak tanıtımla taçlandırıyoruz. Ben inanıyorum ki 2017 yılında da bu dostluğumuz birçok projemizin hayata geçmesine vesile olacak ve Türkiye’ye katkı sağlayacaktır” dedi.

Rize Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ise, şöyle konuştu: “Ülkemiz, bölgemiz ve ilimizin ekonomisinin büyümesi, gelişmesi, değişen şartlara ayak uydurabilmesi, rekabet gücünü arttırabilmesi için Borsamız bu zamana kadar çalışmalarını sürdürmüş bundan sonra da aynı heyecanla sürdürmeye devam edecektir. Yaptığımız çalışmalarda kendimize belirlediğimiz ülkemizin 2023 vizyonuna uygun stratejik hedeflere paralel milli içeceğimiz, kültürümüzün vazgeçilmezi çayımızı ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtıp, katma değerini arttırıp, markalaşmasına katkı sağlıyoruz. Bu bağlamda ülkemizde gıda alanında yapılan önemli fuarlardan biri olan Yörex fuarına Borsa olarak katılım sağlıyoruz. Antalya’da yapılan Yörex fuarı ülkemizde ki binlerce satıcı ve alıcıyı bir araya getirerek büyük bir alış-veriş potansiyeli yaratmaktır. Ayrıca ülkemizin bereketli topraklarında üretilmiş birçok ürünü bir araya getirip, tanıtım olanağı sağlamaktadır. Bu sene kardeş borsalarımız İstanbul Ticaret Borsası ve Aydın Ticaret Borsası ile birlikte ortak alanımızda tanıtımımızı gerçekleştireceğiz. Ülkemizin yöresel ürünlerinin önemini arttıran ve marka değeri kazandıran bu organizasyonu gerçekleştirenlere gönülden teşekkür ediyoruz”
Kaynak: İHA