Aydın Barosu'nun Yeni Yönetimi Görev Dağılımı Yaptı

Aydın Barosu’nda geçtiğimiz hafta sonu yapılan olağan kongrenin ardından göreve seçilen yeni yönetim, gerçekleştirdiği ilk toplantıda görev dağılımını yaptı.

Aydın Barosu'nun Yeni Yönetimi Görev Dağılımı Yaptı
Aydın Barosunda yapılan Olağan Seçimli Genel Kurul sonrası seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşu sonrası ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Yeni Yönetim Kurulu toplantısı öncesi açıklama yapan Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt ,”Baromuzun adedi üzerine ilk toplantımızı yapmadan önce Atatürk anıtı önüne Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve bu güne kadar toprağa verdiğimiz aziz şehitlerimiz hatırası önünde saygı duruşu bulunarak göreve başlayacağız. Göreve yeni başlayacak arkadaşlarımız ve yeni göreve başlayacak arkadaşlarımız var. Aydın Barosu Cumhuriyet ile yaşıt bir barodur. 1923 yılından bu güne kadar seçilen tüm başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ve disiplin kurulu üyeleriyle Atatürk’ün koyduğu ilkelere sonuna kadar bağlı, hukukun üstünlüğünde, insan haklarını savunan öncü bir baro olmuştur. Bugün birlikte göreve başlayacağımız arkadaşlarla kaldığımız yerden devam edeceğiz. Özellikle bu dönemde avukat hakları, hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesi çok daha yüksek boyutta mücadelelerimiz olacaktır. Türkiye’nin gerçeği bugün ne yazık ki budur. Bizler meslektaşlarımıza en iyi hizmeti nasıl verebileceğimzi konuşmaya tartışmaya başlayacağız. Bizleri bu göreve layık gören tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Düzenlenen toplantı sonrası oy birliği ile Baro Yönetim Kurulu divanı belirlendi. Buna göre Baro Başkan Yardımcılığına Avukat Asiye Yalçın, Baro Genel Sekreterliğine Avukat İlker Üstündağ ve Baro Saymanlığına Avukat Himmet Pehlivan seçildi.
Kaynak: İHA