Aydemir'den 'Başkanlık Sistemi' Vurgusu

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Başkanlık sistemi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Katıldığı her platformda Başkanlık sisteminin çağdaş bir konsept olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, Türkiye’nin bu çağdaş anlayış ve yaklaşımın dışında kalamayacağını ifade etti.

Aydemir'den  'Başkanlık Sistemi' Vurgusu
AYDEMİR DEĞERLENDİRME YAPTI

Milletvekili Aydemir Başkanlık Sisteminin ülke birliği ve bütünlüğü için olmazsa olmaz bir hale geldiğini ifade ederek “Bütün siyasi partiler başkanlık sistemi üzerinde ittifak etmeli, en azından bu sistemin halk tarafından oylanması noktasında gereken desteği sağlamalılar” dedi.

AYDEMİR’DEN DÜNYA KONJONKTÜRÜ KAYDI

Milletvekili Aydemir, “Ülkemizin her alanda çok daha çabuk mesafe kat edebilmesi için başkanlık sistemi bir zorunluluk haline gelmiştir. Artık içinde bulunduğumuz dünya konjonktürü mevcut sistemle rekabet etmemizi zor bir hale getirmektedir.“ değerlendirmesinde bulundu.

MEVCUT SİSTEM VE AÇMAZLARI

Milletvekili Aydemir, ‘Mevcut sistemle seçimlerin hemen akabinde ne kadar büyük çoğunlukla parlamentoda yer alırsanız alın bir net istikrar tablosu çıkmıyor. Bazı vesayet arayışları devreye giriyor, bozulalım yeniden dizilelim gibi sürekli siyaset sahasını karıştırır bir ortam söz konusu oluyor. Öyleyse yönetimde istikrarı, temsilde adaleti bütünüyle ifade edecek başkanlık sistemine bir an önce geçmemiz ve milletler sahasında rekabetle hak ettiğimiz yere gelmemiz lazım.” dedi.

Kaynak: İHA