Akdeniz Üniversitesi İle Büyükşehir Belediyesi Arasında Protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Türel: 'Bu imza bizim için üniversite ile daha önce yakalayamadığımız işbirliğini ve hareket imkanı bulmamız açısından ayrı bir önem taşıyor. Üniversitenin hem kurumumuzla hem de Antalyalılarla kucaklaşma vesilesi'

Akdeniz Üniversitesinin batısındaki yarım kalan imar yolunun tamamlanmasına yönelik Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesinde gerçekleştirilen törene, Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldı.

İşbirliği protokolünü imzalayan Prof. Dr. Ünal, burada yaptığı açıklamada, üniversitenin batı sınırındaki imar yolunun güney batısından başlayıp, kuzey batıya giderken üniversite sınırı ile karşılaşması nedeniyle yarım kaldığını ve keskin bir virajla Uncalı'ya döndüğünü hatırlattı.

Protokol ile bu yolun tamamlanacağını dile getiren Ünal, 'Yolun tamamlanması için üniversite arazisinden bir kısmının kullanılması gerekiyordu. Belediye bizden yeri istedi. Antalya halkına hizmet olduğunu düşündüğümüz için seve seve yerin kullanılmasına izin verdik. Yol için yaklaşık 800 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde arazi kullanılacak.' dedi.

Ünal, yolun tamamlanmasıyla üniversitenin batı kapısındaki trafik sıkışıklığının da ortadan kalkacağını kaydetti.

Rektör Ünal'a yaklaşımından dolayı teşekkür eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya'nın özlenen bir tabloyu gördüğünü ifade etti.

Üniversite ile kentin birçok meselesinde işbirliği yapabilmenin mümkün olduğunu anlatan Türel, şöyle konuştu:

'Bu imza bizim için üniversite ile daha önce yakalayamadığımız işbirliğini ve hareket imkanı bulmamız açısından ayrı bir önem taşıyor. Üniversitenin hem kurumumuzla hem de Antalyalılarla kucaklaşma vesilesi. Bu tabloyu üniversite ile uzun bir zamandır yakalayamıyorduk. İller Bankası Kavşağı'nda yarım metre üniversite sınırının içinden geçilmesi hususunda rektörlükten hem de halkın yararına olabilecek bir noktada destek istediğimde maalesef bulamamıştık. O gün bu kavşak imkan olmadığından dolayı tam istediğimiz konforda gerçekleşmedi ama bugün üniversitenin hemen yanından geçen bir yolla ilgili ciddi bir arazi tahsisi imkanı bulabiliyorsak artık üniversitede Antalya olarak özlenen tabloyu da gördüğümüzü anlıyoruz.'

Yolun açılmasıyla Uncalı Caddesi'nin bir alternatifinin oluşacağını anlatan Türel, 'Bu yolun yarısına yakın bir kısmı tek şerit olarak açılmıştı ama kuzey kısmı üniversitenin içinde kaldığı için bir çalışma yoktu. Bin 400 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde, 2'şer gidiş ve gelişli bir bulvar olacak. Yolu ilk dönemimden bu yana açmak istiyordum. 8 senedir çözüme kavuşturamadığımız yılan hikayesinin sonuna gelmiş olduk.' dedi.
Kaynak: AA