AGİAD Üyerleri Karaisalı'yı Gezdi

Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) üyeleri, Karaisalı ilçesinde bulunan turizm değerlerini gezdi.



Karaisalı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, Yönetim Kurulu üyeleri ve ailelerinden oluşan ekip, ilçenin önemli tarihi ve turizm değerlerinden olan Varda Köprüsü, Yerköprü ve Kapıkaya Kanyonu'nu ziyaret ettiler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karaisalı Belediye Başkan Yardımcısı Recep Ak, ilçede halkın büyük bir kısmının geçimini tarım ve hayvancılıkla sağladığını belirtti.

Ekonominin turizm yoluyla büyütülmesinin şart olduğunu aktaran Ak, şunları kaydetti:

''Adana'da Var da Var' Projesi kapsamında, Varda Köprüsü ile Kapıkaya Kanyonu arasında toplam 5,5 kilometrelik yürüyüş parkuru yapımına başlandı. Kanyon ve Varda Köprüsü arasındaki yürüyüş parkuruna seyir terası, kanyonu birbirine bağlayan iki köprü, ahşap lokanta, dinlenme tesisi, peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemesi yapıyoruz. Yerköprü, Varda Köprüsü ve Kapıkaya Kanyonu sayesinde Karaisalı turizm merkezi haline geldi. Karaisalı son iki yıldır turizmde atağa kalkmış durumda. Bu kalkınmada en büyük emeğe sahip olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve İlçe Belediye Başkanı Saadettin Aslan'a teşekkür ediyorum.'

AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı ise Karaisalı'da önemli turizm değerlerinin olduğuna işaret ederek, 'AGİAD olarak, Karaisalı'nın tanıtımı ve gelişmesi adına elimizden geleni yapacağız. Bu gezimizde bize ev sahipliği yapan başta Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan olmak üzere, Başkan Yardımcıları Rıfat Köroğlu ve Recep Ak Beye teşekkür ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA