TBMM'de Bu Hafta

OHAL sonrası çıkarılan ilk KHK'nın Genel Kurul'da görüşmelerine devam edilecek İşletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan ticari işlemlerde taşınır rehniyle ilgili düzenleme de ele alınacak FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Dündar, eski İçişleri Bakanları Ala, Ağar ve Şahin ile eski Genelkurmay Başkanları Özkök ve Büyükanıt'ı dinleyecek.

Meclis, hem yasama hem de denetim konularında yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.

Genel Kurul, haftaya denetimle başlayacak. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 18 Ekim Salı günü milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayacak.

Olağanüstü hal sonrasında çıkarılan ilk KHK'nın Genel Kurul'da görüşmelerine bu hafta da devam edilecek. OHAL kapsamında alınacak tedbirlere ilişkin KHK'nın 3 maddesi geçen hafta kabul edilmişti. 'Temel kanun' olarak ele alınan 12 maddelik KHK'nın görüşmeleri 4. maddenin oylamasıyla devam edecek.

KHK'nın tamamlanmasının ardından 'Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Tasarısı' ele alınacak. Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve rekabet güçlerinin artırılması amaçlanan tasarıyla, işletmeler tarafından temin edilmesi planlanan varlıklar ile taşınır varlıkların getirileri de rehin edilebilecek unsurlar arasına alınıyor.

21 maddelik tasarı, temel kanun olarak iki bölüm halinde görüşülecek.

Bu hafta ayrıca 2017 yılı bütçesi TBMM Başkanlığına sunulacak.

- Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu

15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, önemli isimleri dinleyecek.

Komisyon; 18 Ekim Salı günü, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, gazeteci-yazar Fehmi Koru ile akademisyen Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ü, 19 Ekim Çarşamba günü eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, akademisyen Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eski milletvekili Birgül Ayman Güler ve gazeteci Nevzat Bayhan'ın bilgisine başvuracak.

Komisyon, 20 Ekim Perşembe günü ise eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, yazar Yavuz Çobanoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ekrem Keleş, gazeteci-yazar Yavuz Selim Demirağ ile eski Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nu dinleyecek.

Kaynak: AA