Polise ateş açan zanlı vurularak etkisiz hale getirildi!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde aranması olan şahsı evinden gözaltına almaya giden polislere silahla ateş açan zanlı ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Çıkan olaylarda 4 polis atılan taşlarla çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı.

Polise ateş açan zanlı vurularak etkisiz hale getirildi!
Edinilen bilgi ve iddiaya göre, olay, Gebze Cumhuriyet Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi 2236 taksim 1 sokak üzerinde bulunan ve Başaran tarlası diye tabir edilen bölgede meydana geldi.

Adam öldürme, hırsızlık ve yaralama olmak üzere 20 ayrı suçtan aranması olan Bayram K. (32) isimli şahsın Başaran tarlasında mevkinde bulunan evinde olduğu bilgisini alan polis ekipleri adrese giderek şahsı gözaltına almak istedi.

Gözaltına alınmak istenen şahıs teslim olmak istemedi ve polise belinden çıkardığı tabanca ile ateş açtı. Bayram K. ile polis ekipleri arasında çıkan çatışma sonucunda zanlı polis ekipleri tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.

Vatandaşlar polise taşla, sopayla saldırdı

Bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Bayram K.’nın yakınları yaralı şahsı polis ekiplerine teslim etmek istemedi. Şahsı polise teslim etmek istemeyen vatandaşlar bir anda taş ve sopalarla polislere saldırmaya başladı.

Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda takviye polis çağrıldı. Polise yönelik yapılan taşlı sopalı saldırının ardından 4 polis çeşitli yerlerinden hafif şeklide yaralandı. Saldırıda 1 Yunus motoru, 1 resmi polis otosu ve 4 sivil polis otosu zarar görürken, bacağından vurularak etkisiz hale getirilen Bayram K., gözaltına alınarak Gebze Fatih Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Kaynak: İHA